Dok nas smrt ne rastavi
29. nov
KULTURA · pozorište

Sledeće izvođenje predstave „Dok nas smrt ne razdvoji“ zakazano je za 29. novembar u 19:30 u Radionici integracije. Glumački ansambl ove predstave nedavno se vratio sa uspešnog gostovanja u Zagrebu u Zagrebačkom kazalištu mladih.

do
Radionica integracije, Braće Krsmanovića 28a, Bara Venecija
Radionica integracije
700

Jedna od najpoznatijih jugoslovenskih glumica Mira Furlan vratila se na beogradsku pozorišnu scenu dramom Dok nas smrt ne razdvoji, njenim spisateljskim debijem za scenu. Predstavu je režirao njen kolega Predrag Miki Manojlović, koji i igra u drami pored Anite Mančić, Jasne Đuričić i mlade Jovane Gavrilović.

„Pozorišni komad Mire Furlan ‘Dok nas smrt ne razdvoji’ je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljijh dramaskih pisaca dvadestog veka i početka novog milenija. Četiri lica našeg pisca: Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi,“ rekao je reditelj Miki Manojlović.

Autorka je poručila beogradskoj publici: „Kad sam u zimu 1991. odlazila iz ove i one zemlje, stiglo mi je pismo anonimnog Beograđanina u kojem je dotični izrazio nadu u moj povratak u kazalište ovog grada. Pa evo me, tu sam. Sama ta činjenica je neka vrsta pobjede. U to ime: živjeli!“

Radionica integracije se nalazi u ulici Braće Krsmanovića, tačnu lokaciju možete da vidite na mapi ispod.