smrdljiva_bajka
17. jul
KULTURA · film/TV

Moma je skitnica i pati od depresije. Ema je skitnica i lečila se od alkoholizma.Moma živi u napuštenim fabričkim pogonima. Ema živi u šahtu.

Ema se Momi dopala na prvi pogled. Moma se Emi dopao na drugi pogled. Ema je nekad davno izgubila bebu i počela da pije. Ili je prvo počela da pije pa izgubila bebu. Nije više ni važno. Važno je da joj je Moma pomogao da to preboli.

Moma i Ema počinju da žive zajedno. Jedno drugom ulepšavaju dane. Dovijaju se u potpunoj nemaštini. Venčavaju se. Venčava ih Kralj klošara koji živi na deponiji.

Moma i Ema odlaze na medeni mesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera. Nastavljaju život u troje…

Milentija Popovića 9
Sava Centar
500

„Inspiraciju za ovu priču sam našao posmatrajući par beskućnika, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam video. Pratio sam ih jedno vreme. Živeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju. Oni, na neki način, predstavljaju spasioce svega lepog i uzvišenog, svega što nas čini ljudima“, izjavio je režiser i scenarista filma Miroslav Momčilović.

Srpsko japanski festival 11. novembar 2015. Spoj identiteta Srbije i Japana na drugom Japansko-srpskom festivalu filma Igra u tami 10. novembar 2015. Domaći film „Igra u tami“ premijerno u Sava Centru Film "Ejmi" otvara Slobodnu Zonu 5. novembar 2015. Film „Ejmi“ svečano otvara 11. Slobodnu Zonu 1401x788-Amy 5. novembar 2015. Svetski festivalski hitovi na 11. Slobodnoj Zoni · · ·