Prometejev put
21. sep
KULTURA · pozorište

Predstava „Prometejev put“ je rađena po tekstu slavnog pisca Dejana Dukovskog. Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada “Bure baruta”, “Mamu mu… ko je prvi počeo…“. Predstavu režira Milan Nešković, a glavne uloge igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović.

Glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platz-a. U zavisnosti od vremenskih prilika predstava se pomera za datum kada vremenski uslovi dozvoljavaju. Datumi ponovljenih igranja biće objavleni na zvaničnom sajtu i na Facebook stranici DorćolPlatz-a.

Karte možete kupiti na Dorćol Platz, u prodajnim mestima Eventim Serbia-a: Bilet servis, Dom omladine, Knjižare Delfi, OMV pumpama…

Dorćol Platz, Dobračina 59b
Dorćol Platz
1000
Događaj na Facebooku

“Junak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja – deluje… I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori. Običan čovek doveden do elementarne opstrukcije zdravog razuma. Ili nepostojeći duh sa sekirom koji kao vihor revolucije kidiše na glavu režima.”

Scenograf: Nenad Paranosić
Kostimograf: Ivana Kesić
Muzika: Marija Jocić


Raspareni par 3. jun 2016. U teatru Le Studio dva dana igra „Raspareni par“ Predstava Amateri 1. jun 2016. Premijera predstave “Amateri” FIST 5. maj 2016. 11. Festival internacionalnog studentskog teatra FIST: MENJAMO (SE) cover3 26. maj 0800. „Državni posao“ u Dvorani Doma Sindikata ·