Glad
6. dec
KULTURA · pozorište

„Ova predstava je pokušaj i vežba iskrenosti, ništa više i ništa manje od toga. Pravljena je šest meseci i nije ni blizu „spremna“. Niti će ikada biti, jer je iskrenost kao i sitost: neodrživa.“

do
Pop-up prostor, Kulturni centar Beograda
Kulturni Centar Beograda i Heartefakt u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem
2000
Događaj na Facebooku

Predstava se bavi intimnim životom sedmoro ljudi. Njihovim željama, njihovim nadama, njihovim patnjama, bolom i strahovima kako od prošlosti, tako i od budućnosti. Šest meseci iscrpnog rada stvorilo je svojevrstan prostor u kome su se otkrivale nove stvari, nove „gladi“, novi zidovi koje je trebalo srušiti ili zaobići, novi ćorsokaci iz kojih je trebalo pronaći izlaz. U današnjem, a i u svakom drugom vremenu, pitanje iskrenosti je uvek teško, problematično i nestalno, i ako je ova predstava bitna zbog nečega, to je zbog pokušaja da bude iskrena na kulturnoj, pozorišnoj i svakoj drugoj sceni.

Reditelj predstave je Andrej Nosov, a dramaturg Vuk Bošković. U predstavi igraju Vladimir Aleksić, Branko Cvejić, Aleksandra Janković, Mirjana Karanović, Hristina Popović, Milan Marić, Jovana Gavrilović i Draško Adžić.

Predstava se izvodi u Pop-up prostoru Kulturnog centra Beograda koji prima 20 gledalaca. Reprize predstave su termini 7, 8, 9 i 10. decembra od 22 sata. Termini izvođenja predstave u narednim mesecima biće objavljeni u sredstvima javnog informisanja kao i na sajtu Kulturnog centra Beograda.

Ulaznice po ceni od 2000 dinara se moraju rezervisati na broj 063 860 57 41 pre nego što se kupe u prodavnici Beoizlog, Knez Mihailova 6.

Dok nas smrt ne rastavi 29. novembar 2013. Predstava po tekstu Mire Furlan u Radionici integracije ·