Traviata_2015_HP-628x353
15. jul
KULTURA · muzika

„Travijata“ italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija, koja se bavi večnim temama ljubavi, društvenog licemerja, žrtvovanja i iskupljenja i nalazi u samom vrhu liste opera sa najviše izvođenja i obrada, pisana je prema drami „Dama s kamelijama“.

Uloga Violete je jedna od najzahtevnijih sopranskih uloga, sa kojom su se u koštac hvatale najveće operske dive u nekom periodu svoje karijere. Ipak, Natali Desej blista u crvenoj haljini u kao pariska kurtizana Violeta Valeri, u zapanjujućoj Metropolitenovoj produkciji iza koje stoji Vili Deker.

Metju Polenzani, koga je naša publika mogla da vidi i sluša do sada u prenosima „Marije Stjuart” sa neverovatnom Di Donato, i „Ljubavnom Napitku” sa neponovljivom Netrebko, peva ulogu Alfreda Žermona, mladića koji je zaljubljen u Violetu, Dmitrij Hvorostovski se našao u ulozi njegovog oca Žorža Žermona, dok celu postavku vodi glavni dirigent Metropolitena Fabio Luizi.

Cineplexx UŠĆE Shopping Center
Cineplexx
1.200
Matija Ban - UK Parobrod 12. jul 2015. Letnji dan – Matija Ban: Džez i film na Banovom brdu triggerfinger 3. jul 2015. Rok trio Triggerfinger nastupa u Barutani Anastaciacover 1. jul 2015. Anastacia nastupa u Kombank Areni – vodimo vas na koncert judaspriest 11. decembar 4400. Judas Priest i Toto na Belgrade Calling Festivalu