festival zdravlja
19. mar
PULS GRADA · zdravlje

Pod sloganom „UČINITE DANAS NEŠTO DOBRO ZA SVOJE ZDRAVLjE!” u četvrtak i petak u Domu omladine Beograda biće održan 11. Prolećni „Lili apoteke” Festival zdravlja Beograd 2015, festival ishrane, dijetetike, velnesa, zvanične i alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

do
Makedonska 22
Festival zdravlja
besplatno
Događaj na Facebooku

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine Beograda, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 110 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi.

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi, pritiska, zuba i bodi mas indeks, kompletne analize krvi, a na štandu „Pronađi meru” studenati medicine će posetiocima održati edukacije o pravilnom čitanju etiketa o preporučenom dnevnom unosu kalorija.

– Ovaj festival je posvećen prevenciji gojaznosti, važnosti bavljenja fizickim aktivnostima kao i balansu između unetih i potrošenih kalorija. Imaćemo i akreditovano predavanje za zdravstvene radnike na ovu temu na kojem će lekari i medicinske sestre moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence – objasnila je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala.

Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

5:2 dijeta 1. januar 1970. 5:2 – nova hit dijeta Tipovi građe 1. januar 1970. Tipovi građe: Da li ste ektomorg, endomorf ili mezomorf? debeli 1. januar 1970. 5 klipova koji će vas inspirisati da smršate Postpraznična ishrana 1. januar 1970. Postpraznična ishrana – kako se vratiti na stari režim ·