Untitled-1
20. nov
KULTURA · muzika

Koncertna promocija albuma “Inversum” Jovana Iljadice biće održana uoči „Keyboard days“ festivala. Album je tradicionalan po svojoj formi i eksperimentalan u domenu zvuka. Svi upotrebljeni instrumenti nastali su sintetičkim putem i oblikovani su raznim tehnikama pomoću kompjutera.

„Inversum“ se tematski bavi prostorom između introspekcije i mašte – njegovom gravitacijom, strujama i drugim silama koje ga prožimaju.

Jovan Iljadica je kompozitor, audio-vizuelni inženjer i autor kvantnog sintisajzera na projektu „Kvantna muzika“.

Galerija Kolarčeve zadužbine, Studentski trg 5
Jovan Iljadica

Ovogodišnji Keyboard Days, za razliku od prethodna dva koja su bila izlagačkog tipa, obeležiće održavanje nekoliko dvočasovnih termina predavanja o primeni i radu pojedinačnih delova analognih sintisajzera, sa akcentom na individualne primene oscilatora (VCO i DCO), filtera (VCF), envelope (ADSR), pojačivača (VCA) i modulatora (LFO), kao i načini za njihovu integraciju u željene module za dobijanje originalnih zvukova koji se mogu primenjivati u muzici i na filmu.

Detaljan raspored nastupa, predavanja i radionica pogledajte ovde.

KKN 19. novembar 2016. Kanda Kodža i Nebojša: Dva koncerta i novi singl LP Duo 18. novembar 2016. Hibridni klavir na „Keyboard Days“ festivalu omot otvoreni priprema 14. novembar 2016. S.A.R.S. proslavlja deseti rođendan izdavanjem prve ploče JoseJames_PhotobyJanetteBeckman_5 13. novembar 2016. Hose Džejms po prvi put stiže u Beograd · · ·