tarzan
20. okt
KULTURA

Reditelj Milutin Petrović pisao je kolumnu u dnevnom listu Blic u kojoj je predstavio 52 filmska para – po dva filma za svaki vikend u godini.

KC Grad
Izdavačka kuća Čekić
Događaj na Facebooku

Izdavačka kuća Čekić okupila je ove tekstove u knjizi „52 idealna filmska vikenda“ koja će biti promovisana u nedelju 20. oktobra u KC Grad. Milutin Petrović vam kroz „52 idealna filmska vikenda“ nudi svoje predloge filmova koje treba pogledati, sa dodatnim kratkim objašnjenjima zbog čega, na šta ili na koga treba posebno obratiti pažnju. Zamisao ove knjige da vam pomogne da, iz nedelje u nedelju, što bolje upoznate bogatu prošlost filma, a ne samo da budete „žrtva“ onih koje distributeri trenutno reklamiraju.

Knjiga koja će vam pomoći da se snađete u džungli filmova. Putokaz u kojim sve pravcima možete da istražujete i produbljujete znanje o filmu i istoriji te divne umetnosti, stoji u saopštenju izdavača. O knjizi je čuveni reditelj Slobodan Šijan rekao: „…beogradski filmski bedeker za bioskopski neopismenjene i osujećene generacije, Milutinova knjiga je intimni vodič kroz nepreglednu džunglu svetskog filma kojoj autor pristupa kao „rolerkousteru emocija“ gde individualni doživljaj svakog gledaoca čini samu suštinu filmskog dela.“