Koraks
22. jul
KULTURA · knjige

Knjiga karikatura Predraga Koraksića Koraksa “Trajno prošlo vreme: hronologija/1990 – 2001“, u izdanju Alexandria Press iz Beograda, sa objašnjenjima i napomenama istoričara, na srpskom i engleskom jeziku, predstavlja svojevrsni vodič kroz prošlost koja još uvek traje i čije posledice i direktne implikacije (kako na nivou fenomena koje Koraks obrađuje svojim karikaturama, tako i na nivou direktnih aktera u dnevnopolitičkom sprovođenju tih fenomena) i danas proživljavamo.

KC Grad, Braće Krsmanovića 4
Događaj na Facebooku

Knjigu je priredila istoričarka dr Branka Prpa, a uvodne tekstove su napisali Dušan Makavejev, Bora Ćosić i Vladimir Pištalo.

Legendarni karikaturista Predrag Koraksić Koraks, svojim duhovitim i ubojitim ctežima, bolje od svakog komentara i analize, opisao je zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije poslednjih decenija. Koraksova dnevna hronika te, po mnogo čemu, najgore decenije u recentnoj istoriji našeg prostora ima efekat i otrežnjenja i moguće terapije.

U KC Gradu, 17. decembra predstavićemo ovu knjigu, a isto veče će biti i postavljena izložba Koraksovih najnovijih karikatura. Na predstavljanju govore sam Predrag Koraksić Koraks i Vladimir Pištalo, izložbu otvara Zoran Kesić, a moderator večeri je Bojan Marjanović.

sajam knjiga 25. oktobar 2015. 60. Beogradski sajam knjiga Dani Mirka Kovača 23. oktobar 2015. Prvi beogradski dani Mirka Kovača Raša Popov 22. jul 2400. Treći čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu “Krokodokodil” u epizodi “Bioskop ili pazi, čita se!” Književne večeri na Kosančićevom vencu 7. avgust 2015. Večeri na Kosančiću – afirmacija domaće književnosti