Marko Tomas
25. maj
KULTURA · knjige

U petak, 25. maja od 21čas u klubu Telma, održaće se promocija nove zbirke pesama Marka Tomaša pod nazivom „Trideset deveti maj“ u izdanju izdavačke kuće LOM. Jedan od trenutno najpriznatijih regionalnih pesnika čitaće poeziju iz nove zbirke, ali i neke od ranijih radova, u okviru festivala „Nakultiviši se!“.

Marko Tomaš iza sebe već ima nekoliko zbirki poezije, a pesme su mu prevođene na italijanski, poljski, nemački i engleski jezik. Pored poezije, Tomaš je i autor kratkih priča, a radi i kao novinar.

Klub Telma, Mišarska 5
Kulturocilin
Ulaz besplatan
Događaj na Facebooku

Iskrenost je ključna odlika njegovog stvaralaštva, bez obzira na žanr i formu. Teme koje se prožimaju su životna preispitivanja, snažne emocije, razna lica ljubavi, nepretencioznost, melanholija, ali i svakodnevica. Živeo je i radio u skoro celom regionu, a to se i vidi kroz njegovo stvaralaštvo.

20170510_154009 16. maj 2018. Četvrti Čumić Book Fest page-molijer 14. maj 2018. Molijerovi dani u Francuskom institutu Ju Nesbe dolazi 7.maja 7. maj 2018. Ju Nesbe dolazi u Beograd 7. maja! Moderna vremena 3. maj 2018. Promocija prvog broja časopisa „Moderna vremena“ · · ·