Dok'n'Ritam festival u DKSG-u
8. jun
KULTURA · film/TV

Tokom juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće prikazana tri filma u okviru programa „DʹnʹR Intro“ kao uvod u Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam koji će se održati od 23-26. juna u DKSG.

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na prvom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam biće prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima. U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom delu moći će da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije. U okviru festivala publiku očekuju dobri filmovi, koncerti, predstavljanje muzičkih knjiga, kao i zanimljivi gosti festivala.

Dom Kulture Studentski grad, Bulevar Zorana Đinđića 179
Dom Kulture Studentski grad
Događaj na Facebooku

U sredu 8. juna u 21 sat u Velikoj sali DKSG biće prikazan film Kad muzičari šokiraju u režiji Dubravka Jagatića.

Skandali na domaćoj rokenrol sceni, ljubavi, mržnje, u(z)roci, posledice, uloga medija u svemu tome. Radnja je smeštena na stejdževe i bekstejdževe jugoslovenske i hrvatske rok scene krajem prošlog veka. Od Satana Panonskog, preko Siniše Vuce, Dina Dvornika, Riblje čorbe ili Zabranjenog pušenja, pa do LET-a 3.

U ponedeljak 20. juna u 21 čas na Letnjoj pozornici biće prikazan film Rock the Trumpet / Guča reditelja SaliSaliji – Sallinija.

Dokumentarni film o muzičkom festivalu u Guči, jednom od najdivljijih događaja te vrste u svetu. U filmu se pojavljuju Lazar Ristovski, Miroslav Ilić, Boban Marković, Dejan Petrović, Vladimir Đurić Đura i mnogi drugi.

Festival subverzivnog filma plan B cover 27. maj 2016. Festival subverzivnog filma „Plan B“ – delimo karte Beldocs 12. maj 2016. Beldocs – deveto izdanje festivala dokumentarnog filma cover6 24. maj 2000. 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma cover4 24. maj 4800. 44. FEST – najprestižniji filmski festival i ove godine u Beogradu · · · ·