nova zemlja naslovna
18. sep
PULS GRADA · agenda

Izdavačka kuća Štrik organizuje prvi put festival „Njena zemlja“, festival novog stvaralaštva, koji će se održati u Domu omladine Beograda, 18-20. septembra. Ovogodišnji festival nosi naziv „ONE SMO MI“ i zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba.
Glavna gošća festivala biće Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima, i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u Češkoj, „Magnezija litera“ čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Tokom festivala, biće predstavljena dva njena romana: „Novac za Hitlera“ i „Prilog istoriji radosti“.

do
Makedonska 22
Štrik
Besplatno
Događaj na Facebooku

Pored predstavljanja novih knjiga, tokom festivala biće otvorena i izložba Ženski portret. IK Štrik predstaviće, prvi put u Srbiji, novi, digitalni vid približavanja izdavaštva i knjiga publici preko scpecijalizovane aplikacije za Android, koju će čitateljke i čitaoci moći besplatno da preuzmu sa Google Play Store-a. Tokom festivala biće održana i tribina: Žensko telo kao bojno poljeodnos društva prema nasilju nad ženama.

Ovaj festival posvećen je veoma važnoj i aktuelnoj temi o kojoj se i dalje ne govori dovoljno i na adekvatan način, stručnim i zanimljivim učesnicama i učesnicima, kao i raznovrsnom programu koji promoviše jednakost, ravnopravnost i društvene slobode. City Magazine vas poziva da svojim prisustvom podržite ovu ideju.

Festival Njena zemlja odvija se uz podršku Ambasade Češke Republike u Beogradu, Doma omladine Beograda i Programa Kreativna Evropa Evropske unije.


Noc muzike 31. avgust 2018. Noć muzike tradicionalno na Tašmajdanu: Karmina Burana na otvorenom fb naslovna Todo Mundo 2018 30. avgust 2018. Zvezde i nade „world music“ scene na beogradskom festivalu „Todo Mundo“ Sergei Polunin FOTO David LaChapelle 12. jul 2018. Svetska baletska zvezda Sergej Polunjin otvara EXIT festival! Dean - BluesTone - Garana 11. jul 2018. Dean Bowman i BluesTone Band na BELEF-u · · · ·