Beogradski festival igre
20. jan
KULTURA · PLES

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, uz podršku programa Kreativna Evropa, održava se izuzetan majstorski kurs za profesionalne igrače, pedagoge klasičnog baleta i učenike završnih godina profesionalnih baletskih škola.
Kurs će voditi čuveni Patrik Ramp, poznat po saradnji sa baletskim zvezdama poput Tamare Roho ili Aline Kožokaru.

Patrik Ramp je osnivač i direktor GJUUM Ltd, interdisciplinarnog tima sportskih naučnika, fizioterapeuta, psihologa i trenera, koje se bave prevencijom, rehabilitacijom i poboljšanjem performansi igrača. Rump i njegov tim, već skoro deceniju pružaju kompletne usluge trupama, kao što su: Forsajt kompanija, londonski Kraljevski balet, Engleski nacionalni balet, Škola Engleskog nacionalnog baleta, Kompanija Hofeša Šehtera, trupa Dance On, Državni teatar Vizbadena, konsultujući ih u građenju, vođenju i evaluaciji usluga sportske medicine.

do
Nacionalna fondacija za igru u Beogradu. Kolarčeva 3, II sprat
Nacionalna fondacija za igru

GJUUM Ltd. je postao najveći provajder u oblasti zdravstvenih usluga za igrače širom sveta, a mnogi poznati igrači su njihovi korisnici. Nekoliko stručnjaka obučenih po ovom sistemu, stalno su zaposleni u velikim plesnim kompanijama. Misija GJUUM Ltd. je da obezbedi naučno dokazanu evidenciju, kako bi produžili i unapredili karijere igrača, počevši od najmlađih, preko svih životnih doba, do završetka karijere.

Ovaj majstorski kurs ima za cilj da prikaže osnovne tehnike snage, izdržljivosti, fleksibilnosti, koordinacije i ravnoteže. Prikazane vežbe mogu se prilagoditi časovima za sve uzraste i nivoe izvođača, ali i koristiti kao prevencija od povreda, tokom rehabilitacije, ili kao mogućnost da se igrači bave svojom profesijom što duže i kvalitetnije. Kurs se održava od 20 do 25. januara 2017. godine, u trajanju od tri sata svakoga dana, prema utvrđenom rasporedu.

Samo moje - autorka Jelena Jankovic 2 21. oktobar 2016. Deveti „KONDENZ“ festival savremenog plesa BDP vol. 2 8. oktobar 2016. Balkan Dance Project vol. 2 stepa 14. jul 2016. Državni kozački ansambl pesama i igara „Slobodna stepa“ u Sava Centru ana_karenjina 8. jun 2016. Baletski spektakl „Ana Karenjina“ u Sava Centru