The School of Life
4. nov
U VAZDUHU · urban flash

Prijateljstvo je tema koja zaokuplja našu pažnju od antičkih vremena do savremenog doba u kome stičemo prijatelje preko društvenih mreža. Da li je prijateljstvo društvena, etička, politička ili estetska kategorija? Da li je u vezi sa emocijama, moralnim vrednostima ili interesima? Šta karakteriše autentično, a šta lažno prijateljstvo? I kako je moguće ostati prijatelj u doba vladavine robnih vrednosti i narcističke kulture?

Ovo su pitanja o kojima će se razgovarati u The School of Life 4. novembra 2014. godine od 19 časova tokom conversation drinka sa Divnom Vuksanović, filozofom i redovnim profesorom FDU u Beogradu.

The School of Life, Molerova 3
The School of Life
Događaj na Facebooku

Videćemo kako se i da li se značaj prijateljstva menjao kroz istoriju, filozofiju i kulturu. „Uz to, bavićemo se i igrom vremena u našim životima,“ obećavaju organizatori.

Conversation Drink je poseban događaj koji organizuje The School of Life, zahvaljujući kome ćete, uz piće i posluženje, dobiti mogućnost da o zanimljivim temama razgovarate sa filozofima, profesorima, piscima, umetnicima i drugim misliocima i tragačima za novim uvidima i idejama. Oni će vam predstaviti svoje viđenje stvari i dati mogućnost da o tome diskutujete, izrazite svoj stav, pitate i mislite.

green fest 26. maj 0800. Green Fest: 5. međunarodni festival zelene kulture The Royal Horse Gala 25. oktobar 2014. Spektakularna predstava Royal Horse Gala po prvi put u Srbiji Nikola Jovanović 10. april 2014. Predavanje Nikole Jovanovića u Novoj Iskri Novogodišnji Stand Up 24. decembar 2013. Novogodišnji stand up specijal u Blowup baru