Inkluzija
19. dec
KULTURA

Od 15. do 19. decembra 2014. godine u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH, u Beogradu realizovaće se projekat Inkluzija manjina ne treba biti Iluzija (Minority Inclusion shouldn’t be Illusion).
Projekat „Inkluzija manjina ne treba biti iluzija“ (“Minority Inclusion shouldn’t be Illusion”) se bavi različitim modelima inkluzije nacionalnih manjina i ima za cilj da istraži i otvori pitanja konkretnog uključivanja nacionalnih manjina u društveni, politički, ekonomski i kulturni život Srbije i regiona.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Događaj na Facebooku

Projekat se sastoji se od četvorodnevnog intenzivnog treninga  “Pozorište za inkluziju manjina” koji se bazira na korišćenju pozorišne metodologije i okuplja 16 mladih profesionalaca (umetnika, aktivista, predstavnika civilnog društva) iz 8 zemalja regiona: Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i pomenute jednodnevne interaktivne konferencije. Konferenciju će otvoriti performans koji su učesnici kreirali prethodnih dana. Konferencija će uključiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih  institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. Ovaj događaj će biti mesto za interaktivni i interkulturalni dijalog gde ćemo pokušati da otvorimo i odgovorimo na izazove i pitanja inkluzije nacionalnih manjina. Idejni tvorac i organizator projekta je Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH.

Program konferencije možete videti ovde.

O čemu govorimo kad govorimo o Evropi 5. decembar 2014. Beogradska debata o Evropi: O čemu govorimo kad govorimo o Evropi Rentakultura 15. novembar 2014. Rentakultura: O stanju u kulturi u Srbiji Festival tolerancije u Beogradu 13. novembar 2014. Festival tolerancije u Beogradu Stand Up 3. oktobar 2014. StandUp Fest 2014: Četvrti međunarodni festival stand up komedije u Beogradu