Radost Ludost
4. jul
U VAZDUHU · grad

Tradicionalno početkom leta, već šesti put u organizaciji Rekonstrukcije Ženski fond, održava se „RADOST LUDOST“, manifestacija koja kreira javne prostore za razmenu, druženje, solidarne akcije i umrežavanje. Ove godine neobuzdano ćemo se radovati i ludovati u Pančićevom parku. Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. godine. Misija RŽF je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja nad ženama. Piće večeri će biti, kako najavljuju organizatori sjajna limunana.

Pančićev park, donji Dorćol
Rekonstrukcija ženski fond
Događaj na Facebooku

RADOST LUDOST 6 nudi celovečernje druženje sa umetnicima i umetnicama, a publici obećava:

Karkatag kolektiv
Natali i ždralovi
CIRKUSFERA i Acro Shizz

afž yu dernek
dj mečkica
Anti Protiv
Lira Vega

Karkatag kolektiv – Karkatag instalacije i mašine se uvek tiču učešća i njihovim postavljanjem u javni prostor kreiraju se različite situacije na granici performansa.

Natali i ždralovi – mini radionica origamija i kako se prave veliki i mali ždralovi. Da napravimo hiljadu ždralova, ajmo ove godine zajedno, možemo.

CIRKUSFERA – otvoreno žongla igralište za najmlađe. Na žongla igralištu poigrajte se lopticama, ringovima, flower stickom, poiem, diabolom . Tri žene uz živu vatru i živu muziku uz malo akro joge ispunjavaju ludi program i unose radost života.

Acro Shizz – duo koji se bavi partner akrobatikom. Ove devojke su učile ovu veštinu na raznim radionicama u inostranstvu, a onda su to znanje donele kući. Takođe su pristupile organizaciji „Cirkusfera“.

afž yu dernek – najmilozvučnije note biraju i puno će da vas uveseljavaju, zabava za zagrevanje.

dj mečkica – soul i rock’n’roll slobodnim stilom

Anti Protiv – sastavljen od jednog Jugoslava i jedne Anastasie, koji će za vas odsvirati najbolje od revolucionarnih pesama.

Lira Vega – jedna od najuzbudljivijih muzičkih pojava na sceni – nikad isti i potpuno nepredvidiv u svom balansiranju rokenrola i elektronike, ritma i melodije, buntovništva i nežnosti, minimalizma i dubine reči.

Poklon ProAkcija 18. jun 6400. Budite deo ProAkcije 10365356_1629639003918275_2434032123507857321_o 22. maj 2015. Beogradski Manifest – praznik festivala u srcu Beograda! B Tour 26. septembar 2014. Festival B_Tour – viđenje grada novim očima! Beogradski festival cveća 20. septembar 2014. Peti Beogradski festival cveća