Konstantin Grčić
3. jun
PULS GRADA · dizajn

U susret sedmom Mikser Festivalu, koji će se održati od 3. do 7. juna u Savamali, a čiji će fokus biti Balkanska dizajn mreža, renomirani industrijski dizajner, Konstantin Grčić, ujedno i predsednik žirija na konkursu “Young Balkan Designers 2015”, potvrdio je svoje prisustvo na Mikser Festivalu 2015, kada će mentorisati radionicu sa pobednicima ovogodišnjeg konkursa. Pobednici konkursa će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju, nauče i razmene iskustva sa jednim od vodećih industrijskih dizajnera u svetu, koji je obrazovanje stekao na “Royal College od Art” u Londonu, a karijeru izgradio u sopstvenom studiu za dizajn nameštaja u Minhenu. Njegova “Mayday“ lampa, proizvedena od strane kompanije Floa, osvojila je prestižnu nagradu za industrijski dizajn “Compaso D’Oro” 2001. godine i izabrana je za stalnu postavku Muzeja savremene umetnosti u Njujorku. Grčić je bio i kustos mnogih internacionalnih izložbi, a 2012. bio je zadužen za dizajn izložbe nemačkog paviljona na Bijenalu u Veneciji.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House

Dizajneri iz Srbije i regiona imaće priliku da razgovaraju sa Konstantinom Grčićem i njegovim timom u okviru javnog razgovora: Sve što ste želeli da znate o dizajnu. Sa željom da i lično upozna mlade talente iz oblasti dizajna sa područja Balkana, kao i da se bliže upozna sa potencijalima savremene balkanske dizajn scene, Konstantin Grčić će na Mikser festivalu 2015. zajedno sa svojim timom, mentorisati radionicu sa pobednicima ovogodišnjeg Young Balkan Designers konkursa, nakon čega će izložba krenuti na evropsku turneju.

Peti po redu konurs raspisan od strane Balkanske dizajn mreže, pod sloganom Common Grounds, otvoren je do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz zemalja jugoistočne Evrope. Radovi odabrani na konkursu biće deo dvogodišnjeg programa Young Balkan Designers koji podrazumeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere.

Mapa kao medij 23. februar 2015. Mapa kao medij Nedelja dizana u Mikser Houseu 1. februar 2015. Nedelja u znaku „Ljubavi i mode“ Grupa Škart 19. avgust 2600. Grupa Škart u Novoj Iskri Mikser Design Market 7. decembar 2014. Počinju zimske čarolije: Mikser Design Market · · ·