Rita Braga
22. avg
KULTURA · muzika

Portugalska kraljica ukulelea Rita Braga ponovo dolazi u goste KC Gradu. Ovoga puta veče dobija svoju dodatnu dimenziju u vidu nastupa Daniela Kovača i njegovog Jesenjeg orkestra.

do
KC Grad, Braće Krsmanović 4
250
Događaj na Facebooku

Rita Braga je pevačica i izvođač sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta odsviranog na ukuleleju do srpskog, švedskog ili portugalskog world musica, kaubojskih pesama, jazza iz 1920. do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animacije, i naručenu muziku za reklame. Njena pozadina u vizuelnoj umetnosti ju je spojila sa njenim muzičkim stilom i živim nastupima.

Od 2004.godine, nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer, ali već snimljene matrice za svoj solo nastup, a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare, kao što će se sasvim sigurno desiti i u Beogradu.

Jesenji orkestar je projekat beogradskog muzičara Daniela Kovača, jednog od članova sastava Jarboli. Jedinstvena i snažna emotivno-poetska pojava na beogradskoj sceni koja istrajava.

Nouvelle Vague u Barutani 22. avgust 2014. Koncert Nouvelle Vague u hangaru kod Luke Beograd Refresh festival u Kotoru 25. jun 5200. Osmi Refresh festival u Kotoru Goribor 1. avgust 2014. Goribor u Barutani Katarina Kačunković 25. jul 2014. Katarina Kačunković u bašti Mikser Housea ·