Rita Braga
2. apr
KULTURA · muzika

Rita Braga je pevačica sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta odsviranog na ukuleleu do srpskog, švedskog ili portugalskog world musica, kaubojskih pesama, jazza iz 1920. do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animirane filmove i naručenu muziku za reklame.

do
KC Grad. Braće Krsmanović 4
KC Grad
200
Događaj na Facebooku

U živim nastupima, Rita spaja iskustvo u vizuelnoj umetnosti sa muzikom. Od 2004. godine, nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer, kao i već snimljene matrice, a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare. Od 2008. sarađuje sa američkim muzičarom Kris Karlonom iz Njujorka kao duet Chips and Salsa. Tokom svoje prve brazilske turneje, 2012.godine, Rita je pokrenula svoj prvi rokenrol bend u Sao Paolu koji se zove Indiozinhos Psicodelicos.

Njen debitantski album Cherries That Went To Police je izašao 2011. godine i sastavljen je od novih obrada starih pesama iz različitih zemalja (peva na portugalskom, engleskom, ruskom, srpskom i grčkom) koje su odsvirali različiti muzičari iz Portugala, Amerike i Argentine. Takođe je sarađivala i uživo nastupala sa sledećim muzičarima: Borts Minorts, Bernardo Devlin, Dorit Chrysler, Felix Kubin, Paulo Beto, Vítor Rua, Presidente Drógado, Norberto Lobo, Nick Castro, Fort King, Uni and Her Ukelele or Fou Fou Ha. Dizajn njenog albuma je radio poznati srpski i svetski strip crtač Aleksandar Zograf.

Njen drugi studijski album će biti izdat na proleće 2014. a sniman je u Brazilu, sa gostujućim muzičarima iz Sao Paola.

Nevski 1. april 2014. Prvoaprilsko duvanje 2 u UK Palilula Norman Beaker Band 29. mart 2014. Norman Beaker Band u Domu omladine Megafon 28. mart 2014. Megafon Music Live u Kragujevcu Fukushima Junior Orchestra 28. mart 2014. Koncert mladih muzičara iz Japana i Srbije