Ritam Nereda LIVE 01 _ foto Marko Ristic
3. dec
KULTURA · muzika

Nakon vrlo uspešne letnje turneje, na kojoj su promovisali svoj poslednji studijski album „To nisi ti“, „Ritam Nereda“ se polako ali sigurno spremaju za najznačajniju godinu u karijeri.

Krajem novembra navršava se tačno 20 godina od izdavanja albuma „Zvuci bola“, koji je po mišljenju mnogih kritičara i fanova najbolji album benda, album koji je promenio mnogo i izazvao burne reakcije, ali nikoga nije ostavio ravnodušnim. Dvadeset godina ranije se zbog ovakvog albuma odlazilo na informativne razgovore, jer je uspeo da izazove reakcije ne samo kod svojih fanova, nego i šire: „To je bilo potpuno drugo vreme. Tada nismo imali socijalne mreže da iskažemo svoj stav lako i brzo, već smo to morali da radimo promišljeno. Ovim albumom smo hteli da skrenemo pažnju na sve ono što je nepravedno i što nas boli. Čudno je to što je priča sa ovog albuma 20 godina kasnije jako aktuelna“ rekli su momci iz benda „Ritam Nereda“.

Ekskluzivno na ovom koncertu „Ritam Nereda“ će odsvirati album „Zvuci bola“ u celosti, što će biti jedina prilika da se to čuje i vidi uživo.

Klub Fest, Gradski park 2
Ritam Nereda
1000, 1300 rsd
Događaj na Facebooku

„Odabrali smo mali klub jer želimo da osetimo ono što nam publika daje svakim nastupom, a to je neverovatna energija. Želimo da se osetimo što prisnije sa ljudima koji su spremni da ‘poderu’ svoje grlo kako bi zajedno sa nama napravili atmosferu za pamćenje. Upravo to se i desilo na našem prethodnom nastupu u Festu i zato smo odabrali taj prostor“ dodali su Neredi.

Ono što je sigurno jeste da nas sledeće godine očekuje veliki jubilej benda Ritam Nereda kada slave punih 30 godina rada. Ritam Nereda je sigurno jedan od beskompromisnijih i najproduktivnijih bendova koji se skoro tri decenije nije skrenuo sa puta čvrstog rock zvuka. Iza sebe imaju osam studijskih i tri live albuma.

JoseJames_PhotobyJanetteBeckman_5 13. novembar 2016. Hose Džejms po prvi put stiže u Beograd Jovan i Šering na probi 12. novembar 2016. Zvuci Gvarnerija i Stradivarija na Kolarcu CLB_8573 11. novembar 2016. Beogradska promocija novog albuma grupe „DŽA ILI BU“ Vivaldiano 11. novembar 2016. Vivaldiano: 3D koncertni spektakl u Kombank Areni · ·