Romski karavan nade
27. nov
KULTURA · muzika

Romski karavan nade je zamišljen kao najbolji mogući i dostupni način da se smanji etnička distance prema Romima, koja postoji u većini zemalja Evrope.

do
Malo Pozorište "Duško Radović" (nekadašnji bioskop Jugoslavija, pored Starog Merkatora)
Ring Ring
Događaj na Facebooku

Kultura je najpoznatiji i najprepoznatljiviji “proizvod” Roma širom sveta i najbolji način da promoviše prava Roma i eliminiše stereotipe koji postoje prema ovom drevnom narodu. Romski Karavan Nade je svoje putovanje počeo ovog leta, a nakon Beograda će nastaviti svoj put po gradovima Evrope.

Jedan od načina da svi shvatimo da su Romi narod sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom je i da saznamo ko su poznati Romi sveta, što će nam “Romski kulturni Centar” kao organizator ove manifestacije omogućiti kroz izložbu “Najpoznatiji Romi sveta”. Neki portreti će nas iznenaditi, ali i naterati da se zamislimo.

Izložba će biti otvorena u sredu 27.novembra u foajeu Malog Pozorišta Duško Radović, sa početkom u 18 sati, a nakon toga će u velikoj pozorišnoj sali svoj unplugged koncert održati grupa Kal.

Grupa Kal je upravo objavila svoj treći album Romology za englesku izdavačku kuću ARC Music, a ovo će im biti prvi unplugged koncert u Beogradu.

Romski Karavan Nade su podržali ambasada Kraljevine Holandije i Opština Novi Beograd.


Elektrana Neon Nacht 22. novembar 2013. How Convinient na 20/44 Elemental 22. novembar 2013. Elemental na Vračar Rocks festivalu slavi 15. rođendan Jarboli 22. novembar 2013. Jarboli na turneji Mercedes Ruiz 20. novembar 2013. Kraljica flamenka Mersedes Ruis u Beogradu