dec2017
22. dec
PULS GRADA · shopping

Pravo vreme da drage ljude oko sebe obradujete novogodišnjim poklonima je Fijuk sajam malih i samostalnih izdavača i izlagača, koji će se održati u petak, 22. decembra 2017. od 17h pa do duboko u noć, u već dobro poznatim prostorijama CUK Imaga, u samom centru grada u Dečanskoj 14.

Tokom prodajnog dela Sajma (17-23h) štampari iz Fijuk prodavnice su za posetioce pripremili sito-štampu uživo, pa ako želite da nosite petokraku u crvenoj boji ponesite omiljeni komad odeće na kome ćete ovaj motiv i štampati. I nikako nemojte propustiti da posetite izložbu plakata „Iz titanskih vremena”, kada je grafičko obeležavanje važnih datuma bilo isto toliko važno kao prošli događaji koji su se slavili. Naziv izložbe je „Kroz vasionu, polja i breg” a rezultat je dugogodišnjeg sakupljanja plakata jednog nastavnika likovne kulture jedne beogradske škole.

do
Dečanska 14
Fijuk prodavnica
Besplatan
Događaj na Facebooku

Kolekcija je dalje prenošena i poklanjana dok nije došla do Gorana Stojčetovića (Art Brut Serbia). Sada čini deo arhiva AKC Matrijaršija.

Od 23h sledi muzički program. Prvi nastupa bend „Hotel Makedonija” čiji članovi sebe opisuju na sledeći način: „Sviraju utvare i aveti davno izginule tajne muzičke družine koja je nastupala u banket-sali kupleraja beogradskog „Hotela Makedonija”. Nakon njih na scenu stupa prekaljeni, da ne kažemo majstor skreča, Skreč Majstor Ljuban, čije ste mikseve mogli da čujete u kultnom filmu Turbotronik. Njegovi kolaži su smeli i zabavni, a ovaj put obećava treš ekstazu u ponom gasu kroz masu, i žurku do jutra.


45 15. decembar 2017. Rajićeva Shopping Centar: Zimska bajka počinje Noć veštica u SC Stadion 28. oktobar 2017. Vikend posvećen obeležavanju Noći veštica u SC Stadion Moda 25. jun 2016. Junska Moda za poneti Street art market Dorćol Platz 24. jun 2016. Humanitarni Street Art Market · · ·