Aleksandar Sedlar
1. jun
KULTURA · muzika

Kornelije Kovač, Saša Lokner, Ivan Aleksijević Pančevac i napokon Saša Sedlar za kraj prolećne edicije RnR klasika i pop i jazz pijanista u klavir holu Arsena Dedića. Saša Sedlar je multi-instrumentalista, jednaki virtouz na gitari i klaviru, a zapravo je najpoznatiji kao muzički producent. Saradnik Zdravka Ćolića, Željka Joksimovića, Aleksandre Radović, Nemanje Radulovića, aranžer, kompozitor i dirigent, od Kolarca do RTS-a.

Program koncerta u Parobrodu sastavljen je od Sedlarovih autorskih pesama koje su pisane u periodu od 2010. do 2014. godine. Pesme nikada nisu objavljivane niti izvođene uživo i samo ih je određen broj prijatelja čuo. U Parobrodu će prvi put ikada biti izvedeni Sedlarovi stari “KRETENIZMI” u novom aranžmanu. Sa Sašom nastupaju: Bas – Milan Sarić, bubanj – Peđa Milutinović. gitara – Branko Trijić (TBC), gudački trio Habanera (TBC)

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
UK Parobrod

Aleksandar Sedlar (1982) je kompozitor, dirigent, multi-instrumentalista i producent iz Beograda. Kompoziciju je diplomirao kao student generacije u klasi prof. Vlastimira Trajkovića na FMU u Beogradu 2006. Master je završio u Los Angelesu 2013. (USC Thornton School of Music) u klasi prof. Donalda Kroketa. Dirigovanje je studirao u klasi prof. Bojana Suđića (BG) i prof. Larija Livingstona (LA). Džez kompoziciju je studirao u klasama profesora Bob Mincera, Vinsa Mendoze i Ras Fenatea.

Kompozicije su mu sa velikim uspehom izvođene u zemlji i inostranstvu uvek uz pozitivne reakcije i publike i kritičara. Izdvajaju se naslovi Idi vidi dedu! porudžbina hora Colegium musicum, Spring in Japan 2011. porudžbina violiniste Nemanje Radulovića (DECCA Universal), Mesečeva kći porudžbina Berlinskih simfoničara i čelistkinje Maje Bogdanović.
Sedlarovi aranžmani mogu se čuti na novim CD izdanjima Nemanje Radulovića i Patricie Petibon u izdanju Deutsche Grammophon-a.

Kao gitarista, prateći vokal, aranžer i producent, Aleksandar Sedlar je sarađivao sa najznačajnijim imenima regionalne pop scene.

Disciplina Kičme 28. maj 2016. Disciplin A Kitschme nastupom ispred tržnog centra pozvala publiku na koncert Belgrade to Bowie 27. maj 2016. Belgrade to Bowie Straight Mickey and the Boyz u Domu omladine Beograda 21. maj 2016. Koncert Straight Mickey And The Boyz Hor bečkih dečaka 21. maj 2016. Svetska muzička atrakcija: Hor bečkih dečaka u Beogradu · · ·