maxresdefault54
30. dec
KULTURA · muzika

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, a i na prvo slušanje.

Svojom muzikom, koja je pretežno instrumentalna, poigrava se muzičkim žanrovima i šablonima, i na taj način istovremeno igra i slušalačkom percepcijom.

U svakoj pesmi, poigravanja slušalačkom percepcijom svode se na stvaranje niza asocijacija.

Ponekad pesma ostaje potpuno u okviru zadatog žanra, a ponekad ga i potpuno napušta. Sergio je prepoznatljiv je po velikoj šarenoj tastaturi koju koristi kao instrument.

Braće Krsmanovića 4, Beograd
Kulturni centar Grad
Događaj na Facebooku

Svirački je najpribližnija keytar tastaturi, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao vremenom. Iako nije prvi čovek koji koristi tastaturu u muzičke svrhe, prvi je koji je na taj način izneo na binu i učinio to svojim instrumentom.

U pesmama gde zapeva, njegova iskrenost ka pristupu muzici je najočiglednija. Pesme sa pevanjem su mu najčešće balade, vrlo emocionalne i eksplozivne, sa razvijenim melodijama i jednostavnim tekstom. Peva na srpskom i engleskom jeziku, menjajući jezike kao što menja i žanrove u zavisnosti od toga šta sama pesma zahteva.

Sergio je aktivan 2 godine, i za to vreme je svirao na najrazličitijim događajima, od klupskih žurki do festivala i koncerta, svirajući sa imenima kao što su: Chk Chk Chk, grupa Beograd, Artan Lili, Ensh, Rogi.

Koncertom u KC Gradu prvi put će se predstaviti beogradskoj publici celovečernjim koncertom, koji će održati zajedno sa svojim novim bendom.

Bijelo dugme Budva 29. decembar 2017. Bijelo dugme i mnogo drugih izvođača na trgu u Budvi Massimo 22. decembar 2017. Massimo Savić nastupa u Sava Centru Aleksandar Karaulić 14. decembar 2017. Bojana Vunturišević u Parobrodu jazzanova12 12. decembar 2017. Jazzanova stiže u Beograd u decembru · ·