Vampiri
21. okt
KULTURA · muzika

Drugu polovinu prve decenije postojanja „Vračar Rocks!“ će započeti duplim programom.

Na otvaranju 6. „Vračar Rocks!“ sezone nastupiće gosti iz Grčke, atinski sastav „Wish Upon a Star“, i to rame uz rame sa „Doghouse“, utemeljivačima kalifornijskog punk-rock zvuka na našim prostorima. Beogradska publika uželela se živih nastupa „Doghouse“, pa su odlučili da specijalno posetiocima Božidarca predstave i neke od novih pesama sa još neobjavljenog albuma „Never cry wolf“. I​nače, „Doghouse“ će „Wish Upon a Star“ pratiti tokom njihovog balkanskog dela evropske turenje – i u Beogradu, Novom Sadu, Lazarevcu i Velikoj Plani. Žestoko punk-rock veče srpsko-grčkog prijateljstva upotpuniće i nastupi bendov​a​ „Younghousbands“ i „Between Two Sides“​. ​

Druge večeri otvaranja 6. sezone „Vračar Rocks!“, nastupiće „Vampiri“, bend koji će nas vratiti u ’50-te i ’60-te godine izvođenjem hitova sa svoja prva tri albuma! U zlatno doba rokenrola uz „Vampire“ vratiće nas „Hunting Souls“, bend koji zvuči poput „Stray Cats“, ali i iskusna novosadska rockabilly ekipa „Moonshine Aligators“.

​Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni u „Felix Shopu“ (TC Sremska, I sprat), a na veče koncerta, na ulazu u Božidarac.

do
Centar za kulturu "Božidarac", Radoslava Grujića 3
Centar za kulturu "Božidarac"
400, 500 rsd
Događaj na Facebooku

Never cry wolf album, benda Doghouse, bi trebalo da izađe do kraja godine. Kao najavu petog studijskog izdanja bend je nedavno objavio i spot za pesmu Off with their heads.

Ujedno, Vampir“ će 22. oktobra započeti novu Vračar Rocks! tradiciju 1,2,3 iz kućice svi u okviru koje će bendovi koji postoje, sviraju i stvaraju duže od 15 godina izvoditi isključivo materijal sa svoja prva tri izdanja! Na ovaj način će direktan poziv biti upućen starim fanovima bendova da se ponovo okupe na koncertima na koja su ranije redovno odlazili, ali i da se mlađa publika upozna sa atmosferom koju su ti važni bendovi stvarali na samim počecima – pre nego što su postali značajan deo muzičke istorije naših prostora.

Ana Curcin and the Band, photo Emma Szabo 21. oktobar 2016. Koncert Stray Dogg-a i Ane Ćurčin SO RTS 1 19. oktobar 2016. 48. BEMUS – Praznik klasične muzike u Beogradu NEVEN ŠOBAJIĆ 14. oktobar 2016. Beogradski Šopen Fest: Oktobarski ciklus Photo by Ivana Kujundzic (2) 13. oktobar 2016. Miki Solus u Elektropioniru · ·