Seven that Spells
21. avg
KULTURA · muzika

Ratnici rokenrola Seven That Spells – verovatno najznačajniji spejs-rok sastav u ovom delu sveta, i izvrsni domaći alternativni metal bend By-Pass, održaće zajednički koncert u beogradskom Centru za kulturu Božidarac. Seven That Spells dolazi u Srbiju nakon novembarske nemačko-švajcarske turneje “When We Switch Our Amps On The Cities Go Dark” i godinu dana od nezaboravnog koncerta održanog u Klubu Doma omladine Beograda. Koliko vernu publiku STS ovde ima pokazuje epski 18-minutni video za pesmu “IO” sa poslednjeg albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO” koji su snimili fanovi iz Srbije. Pančevački bend By-Pass nastavlja koncertnu promociju hvaljenog albuma “Pustinjom” koji je objavljen prošle godine za izdavačku kuću Multimedia Music. Koncert u Božidarcu biće deo njihove evropske turneje pod nazivom “Turneja Pustinjom 2015/2016″ koja će trajati do maja sledeće godine.

Centar za kulturu "Božidarac", Radoslava Grujića 3
Centar za kulturu "Božidarac"
Događaj na Facebooku

Bend By-Pass svoju turneju započeo je sa tri koncerta u Bugarskoj u septembru (i nastupom u Nišu), u decembru će bend svirati u Bosni i Hercegovini, a sledeće godine se planiraju koncerti u Mađarskoj, Poljskoj i širom ex-Yu regiona. Album Pustinjom je proglašen od strane Balkanrock.com za najbolji na listi Top 50 regionalnih albuma u 2014. godini. Nakon singlova Nedelja, Ništa nije večno, Pustinja i Tvrđava, By-Pass je objavio peti po redu singl/spot sa aktuelnog albuma, za pesmu Ledena.


Laibach koncert u Mikseru 9. decembar 2015. Laibach dolazi u Mikser House Božo Vrećo i Halka 3. decembar 2015. Veče sevdaha u Savmali: Božo Vrećo i Halka Giant Sand koncert 29. novembar 2015. Koncert grupe Giant Sand prvi put u Beogradu E-play 27. novembar 2015. Sastav E-play najavio dugo očekivani beogradski koncert ·