Škrabac
9. jun
PULS GRADA · dizajn

Večeras će u Ustanovi kulture Parobrod biti organizovano otvaranje izložbe mlade dizajnerke i ilustratorke Ane Babić, na kojoj će biti izloženi njene ilustracije i majice koje radi za brend Škrabac.

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
Događaj na Facebooku

O tome kako je počela da radi na svom brendu, Ana kaže: „Škrabac je nastao potpuno spontano. Počeo je da žvrlja slučajno, da bi se kasnije potpuno zarazio, pa je pored papira rešio da žvrlja i po jastucima, majicama i raznim drugim sitnicama. Škrabac škraba uvek i svuda, sluša priče, u svemu nalazi inspiraciju. U njegovom dnevniku se mogu naći razne mudrosti, gluposti, poslovice, izreke, anegdote, smešni i tužni događaji, za svakog po nešto. Uvek je tu, spreman da sasluša svačiju priču i da od nje napravi malo umetničko delo. Njegov moto je: Keep on buzzin’ !”

Iza brenda Škrabac stoji dizajnerka Ana Babić. Ana je diplomirala na VSLPUSS, odsek dizajn enterijera. Nameštaj i enterijer su njena prva ljubav, dok je ilustracija bilo nešto što se uvek provlačilo, a sada došlo u prvi plan. Bila je učesnik mnogih izložbi kako u zemlji tako i u inostranstvu. Radovi su joj objavljivani u nekoliko dizajnerskih knjiga i magazina.

Young Designers 6. jun 2014. Holandski kolektiv YOUNG DESIGNERS u Novoj Iskri Sustain RCA 14. maj 2014. Royal College of Art iz Londona u Novoj Iskri Braća Burazeri 28. april 2014. Prva samostalna izložba kolektiva Braća Burazeri Mikser Design Market 6. april 2014. “Mikser Design Market: Green Edition” u nedelju u Mikser Houseu