Skrillex
14. jul
KULTURA · muzika

Muzička ikona današnjice Skrillex, nastupiće 14. jula na plaži Jaz, na otvaranju Sea Dance festivala. Sa ukupno osam osvojenih Gremi nagrada, Skrillex trenutno drži rekord među izvođačima elektronske muzike i jedan je od pet najplaćenijih elektronskih muzičara na Forbsovoj listi. Skrillex nadilazi elektronsku muziku i kao zvanično jedan od deset najuticajnijih muzičara današnjice na „Billboard Social 50″ listi sa preko četiri milijarde YouTube pregleda, 20 miliona Fejsbuk fanova, pet miliona na Tviteru i četiri miliona pratilaca na Instagramu, ispred muzičkih zvezda kao što su Madonna, Calvin Harris i drugi.
Skrillex kroz svoje, uvek vrhunski isproducirane nastupe, pokreće razmenu moćne, nezaustavljive energije za koju sâm često kaže da je ono što čini njegove nastupe zaista spektakularnim.

Sea Dance festival, Jaz, Budva
Exit
Događaj na Facebooku

Skrillex, čije je puno ime Sonny John Moore, muzičku karijeru je počeo kao pevač i gitarista kultne američke grupe From First To Last, sa kojima je čak išao i na Warped turneje u periodu od 2004. do 2007. Ubrzo potom kreće u samostalne vode kao izrazito talentovan producent i za veoma kratko vreme je postigao planetarnu popularnost zahvaljujući singlovima Scary Monsters and Nice Sprites i Bangarang, te kroz različite muzičke projekte sa brojnim velikanima elektronske muzičke scene.

Tokom protekle godine, zajedno sa drugim hitmejkerom Diplom, izdao je album pod nazivom Jack Ü, što mu je na nedavnoj dodeli Gremi nagrada, donelo dve nove zlatne gramofonske statuete i to za najbolju dens numeru Where Are You Now urađenu u saradnji Justinom Biberom, kao i za najbolji dens album Skrillex and Diplo present Jack Ü.

Simply Red 23. jun 2016. Simply Red na Tašmajdanskom stadionu Enrique Iglesias 10. maj 2016. Enrique Iglesias u Kombank areni Holy Wave 19. avgust 1600. Bend Holy Wave iz Teksasa u Beogradu Kanda kodža i Nebojša 12. mart 2016. Kanda kodža i Nebojša slave 25. rođendan · · · ·