Luz Kasal
12. mar
KULTURA · muzika

Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, španska zvezda Luz Kasal, održaće veliki koncert u Sava centru u okviru 17. međunarodnog Guitar Art festivala u Beogradu. U koncertu koji će biti prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku, Luz Kasal će izvesti popularne numere iz svoje bogate, 35-godišnje karijere u pratnji kvinteta koji čine pijanista, basista, bubnjar i dvojica gitarista.

Kasal jedna je od najpriznatijih španskih umetnica sa 14 albuma prodatih u više od pet miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja. Publika širom sveta je prepoznaje i po čuvenim pesmama iz filmova Pedra Almodavara, pre svih „Piensa en mi“ i „Un año de amor“ iz kultnog ostvarenja „Visoke potpetice“. Od nekoliko multiplatinastih albuma, najviše se izdvajaju „A contraluz“, „Como la flor prometida“ i „Un mar de confianza“ uz čuvene numere „Mi confianza“, „Historia de un amor“, „Se Feliz“ ili „Negra Sombra“ iz Oskarom nagrađenog filma „Mar adentro“ reditelja Alehandra Amenabara. Na ovim prostorima, Luz Kasal je poznata i po izvođenju pesme „Madrugas“ iz drugog dela filma „Montevideo, vidimo se“.

Sava Centar, Milentija Popovića 9
Guitar Art festival
1590
Događaj na Facebooku

Beograd je svakog marta centar gitarskih dešavanja u Evropi uz Guitar Art festival i preko sto umetnika iz celog sveta koji će održati koncerte, predavanja i radionice. Za posetioce iz celog sveta, 17. po redu izdanje Guitar Art festivala opravdaće status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu, a u svom programu će pored vrhunskih koncerata klasične muzike, predstaviti publici i atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti džeza, fada, tanga, flamenka i etno muzike.

Pored velikog koncerta Luz Kasal u Sava centru, i ove godine Dom omladine biće festivalski centar sa pet koncertnih večeri i 11 koncerata umetnika kao što su Duo Bandini, Rovshan Mamedkuliev, Amadeus Guitar Duo, Vishwa Mohat Bhatt Trio, Jeremy Jouve, Raphaela Smitts, Alfonso & Miguel Linares flamenko sekstet, Slobodan Milivojević, Kyuhee Park, Ricardo Perreira Fado Trio i Ferenc Snetberger džez trio.

Hladno pivo 26. jun 0400. Koncert Hladnog Piva u Beogradu coer15 26. januar 2016. Tricky ponovo u Srbiji! Lira Vega 16. januar 2016. Lira Vega sa prijateljima u Kulturnom centru Grad KKN novogodišnji koncerti 1. januar 2016. Kanda kodža i Nebojša – prate staru i dočekuju Novu godinu · · ·