Paolo Sorentino
21. apr
KULTURA · knjige

U periodu od 21. do 24. aprila u Domu kulture „Studentski grad“ biće priređen program „Specijal: Paolo Sorentino“.

U četvrtak 21. aprila u Klubu knjižari Magistrala biće predstavljen roman „Svi su u pravu“. U razgovoru učestvuju Milan Vlajčić, Aleksandar D. Kostić, Mirjana Ognjanović i Ivan Bevc.

P. Sorentino (Napulj, ‘70) spada u najvažnije savremene filmske autore. Romanom „Svi su u pravu“ osvojio je nagradu Vitorini, a objavio je i zbirku priča „Toni Pagoda i njegovi prijatelji“ i „Velika lepota“, dnevnik filma, o filmu koji je dobio Oskara, Zlatni globus, Baftu… Film „Mladost“ prikazan je na ovogodišnjem FESTU.

do
Dom Kulture Studentski grad, Bulevar Zorana Đinđića 179
DKSG
Događaj na Facebooku

U toku vikenda od 22. do 24. aprila u Maloj sali DKSG biće prikazana dva filma Paola Sorentina koja su obeležila savremenu kinematografiju i potvrdila status ovog reditelja kao najznačajnijeg u italijanskom filmu i evropskom filmu današnjice.

Mladost

Dva stara prijatelja, Fred i Mik, su na odmoru u luksuznom hotelu u švajcarskim Alpima. Fred, kompozitor i dirigent, je u penziji. Mik je filmski reditelj i i dalje radi. Dok Mik pokušava da završi scenario za koji veruje da će biti njegov poslednji veliki film, Fred ne namerava da nastavlja svoju muzičku karijeru. Ali, neko po svaku cenu želi ponovo da ga čuje. Glavne uloge: Majkl Kejn, Harvi Kajtel i Rejčel Vajs.

Projekcija počinje u 19 sati.

Velika lepota

Priča o Džepu Gambardelu, tužnom 65-godišnjem piscu i novinaru koji se priseća svoje mladosti i burnog društvenog života u Rimu. Gambardelijev život predstavlja hedonističku šetnju po društvenom životu rimske kulturne elite – od umetničkih performansa, do raskošnih večera i plesnih zabava. Vremešni cinični mizantrop ne uspeva da pronađe lepotu i inspiraciju već dugi niz godina, a želi da nastavi da piše. Iako je uvek pozvan na brojne događaje u Rimu, nije srećan i ispunjen, žudi za jednom i jedinom, davno izgubljenom ljubavi. Glavne uloge: Karlo Verdone i Sabrina Ferili.

Nagrada Oskar za najbolji strani film 2014, Evropska filmska nagrada za najbolji film, Berlinale, nagrade u kategorijama najbolja režija, muška uloga i montaža. Projekcija počinje u 21 sat.

Venecijanski geto 29. mart 2016. Promocija knjige „Sirena koja se smeši“ Mirjane Ognjanović u UK Parobrod Aleksandar Zograf izložba 4. januar 2016. Aleksandar Zograf: Zlato na Mesecu – izložba i predstavljanje knjige stripova) Noć knjige 17. jul 8000. Laguna: Ponovo nas čeka „Noć knjige“ Koraks 17. jul 8800. Promocija knjige karikatura Predraga Koraksića Coraxa · · · · · ·