Izložba "Staklara"
12. sep
KULTURA · art

Nesvakidašnje digitalne fotografije umetnika Bogdana Vojnovića biće prikazane u okviru izložbe „Staklara“ u galeriji Štab od 12. do 16. septembra. Adresa galerije je Crnogorska 10.

Digitalnim intervencijama i spajanjem velikog broja fotografija i različitih kadrova, Bogdan Vojnović pravi svojevrsne „foto konstrukte“, a glavna inspiracija za njegov rad bio je napušteni kompleks fabrike Društvenog preduzeća Industrije stakla Pančevo.

Galerija ŠTAB, Crnogorska 10
Događaj na Facebooku

Izmene u savremenim kompjuterskim softverima trajale su i do 30 dana po fotografiji. Ono što je specifično za ovakve fotografije je to što one u realnosti ne bi mogle da se obuhvate jednim kadrom, već umetnik sam osmišljava i kreira vizuelne celine.

Bogdan Vojnović je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu nakon čega je završio i master studije u oblasti Slikarstvo i transmedija. U svom radu, umetnik koristi softvere za digitalne intervencije i transformacije različitih formata fotografija, a najčešći motivi su ljudska figura, industrijski kompleksi, kao i detalji na različitim urbanim objektima. Vojnović je do sada imao četiri samostalne izložbe digitalnih fotografija, a učestvovao je i u brojnim značajnim grupnim izlaganjima crteža, fotografija i skulptura.

Recenzent izložbe Staklara je Dejan Grba, istaknuti umetnik i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti.

Ema Fik "Snippets of Serbia" 20. jul 2400. Izložba i promocija knjige “Snipetts of Serbia” Eme Fik Šumski 17. jul 2015. Međunarodna izložba ilustracija Novi Karneval Letnji salon galerije ŠTAB 26. jun 2015. Večeras se otvara Drugi letnji salon u galeriji Štab Gradimir Smuđa 20. jul 1200. Otvaranje izložbe „Nit umetnosti Gradimira Smuđe“ u Francuskom institutu ·