Summer3p festival
22. avg
KULTURA · art · KULTURA · muzika

Organizatori Summer3p festivala, Nevladina organizacija “AŠC”, proslaviće 10 godina postojanja raznovrsnim i veoma zanimljivm programom koji će se održavati tokom aprila. U subotičkom Omladinskom klubu ”Skladište” održaće se „Summer3p festival – Dan otvorenih vrata” i ulaz na ovu manifestaciju biće slobodan. Trinaesti po redu festival Summer3p održaće se od 23. do 26. jula na prostoru termalnog bazena, auto kampa i muškog štranda kraj jezera Palić. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jedan od najboljih festivala u ovom delu Evrope.

do
Omladinski klub "Skladište", Subotica
Summer3p festival
Događaj na Facebooku

Satnica programa kojim nevladina organizacija AŠC, proslavlja 10 godina postojanja:

Od 17-20h: likovna radionica Emila Kadirića

Svi koji dođu moći će da se priključe i ostave svoj trag na platnu. Emil Kadirić vodi likovnu radionicu na Summer3p festivalu već 10 godina; TNG Art radionica koja podrazumeva posebne tehnike oslikavanja sprejevima: svako ko donese majicu, kapu, košulju…, može da izabere neki od ponuđenih šablona koji će biti preslikan; Izložba radova umetnika iz Subotice, Jugoslava Ćuge Sivića, koji sarađuje sa Summer3p festivalom 8 godina. Biće prikazano foto, video i umetničko nasleđe festivala: atraktivna selekcija foto i video materijala, kao i umetničkih radova, sa prethodnih izdanja festivala – Promocija monografije festivala: osvrt na proteklih 12 godina Festivala u slici i reči na 30 strana; za specijalnu muzičku selekciju biće zadužen Dj Ascaloon

20h – Koncert: Zvuk ptica

Tri subotičke ekološko angažovane partnerske nevladine organizacije Riparia, Artrust i AŠC, iz potpuno različitih domena delovanja i prakse, ujedinile su se u projektu Zvuk ptica sa ciljem potpune obustave lova na prepelice i grlice, ugrožene vrste ptica, po uzoru na zakonodavstva nekih zemalja članica Evropske unije. Ovom prilikom predstavljamo najkreativniji segment, improvizovanu muziku inspirisanu zvukovima i oglašavanjem ptica.Tokom koncerta će i sami učesnici moći da se oprobaju u komponovanju melodija sa zvucima ptica, kroz interaktivni multimedijalni performans.

Program 25. aprila

Na Ženskom štrandu na Paliću muzički događaj Spring3p gde će nastupiti sedam istaknutih izvođača savremene subotičke elektronske scene:

Kibz & Dfndr (Speed Progress, Atonal)
Chrono & Ascaloon (Great Stuff Records, Progressive Passion, iFACE)
Timika & Natasha (Fun Pro4, SUFD)
Kovee (Freshportmusic, Septime Rec.)

Maša Zorić 2. april 2015. Izložba crteža Maše Zorić “Ljubavna pošta i još jedna priča” u UK Parobrod Ivana Kalina Mitrović 24. mart 2015. Istrajnost mitskog: Izložba „Ethnic Vibes” Ivane Kaline Mitrović Mate Đorđević otvaranje izložbe u Ulus-u 11. mart 2015. Otvaranje izložbe Mate Đorđevića na dva punkta FB aukcija 2 16. februar 2015. Aukcija ”Od nule” i Delikatesni ponedeljak fotografskog kolektiva Belgrade Raw · · ·