0706-cattaneo-warren-fb-event-cover
7. jun
PULS GRADA · agenda

Hernan Kataneo, argentinski progresiv izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa, nastupiće u petak 7. juna u Barutani. Na bini će mu se u tradicionalnom back2back setu pridružiti dugogodišnji kolega – progresive haus veteran Nik Voren, kao i mladi italijanski di-džej Gracijano Rafa.
Ako je ikada postojao izvođač kojeg ne treba posebno predstavljati, onda je to sigurno čovek koga obožavaoci širom sveta zovu „El Maestro“. Hernan Kataneo je kumovao andergraund haus sceni i postao njena srž. On je mnogo više od izvođača, jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski haus sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Njegov zvuk proteže se u granicama progresiv, haus i tehno muzike. Njegovo ime je sinonim za posvećenost, strast i nepokolebljivu privrženost u predstavljanju kvalitetne muzike koju je teško definisati, ali je lako prepoznati kao njegov zaštitni znak.

do
Barutana, Kalemegdan
Blender
990, 1490 RSD
Događaj na Facebooku

Hernanova sposobnost bavljenja di-džejingom preko tri decenije, tokom kojih je izdao 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa je nasleđe jedinstvenog ličnog pečata kojim se izdvojio od drugih od samog početka. Njegova prva rezidentura u Buenos Ajresu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanima elektronske muzike, kao što su Pol Okenfold, Džon Digvid i Sasha, usmerili su ga na pravi put ka svetskoj slavi. Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidenture u klubovima Cream na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici. Takođe, bio je među najboljih 100 di-džejeva 10 godina zaredom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Nakon što je dokazao svoje umeće u svakom mogućem gradu, Hernanovi legendarni all-night setovi su pokorili svaki deo svetske scene. Od Warung-a u Brazilu, Yellow-a u Tokiju, Avalon-a u Los Anđelesu, do Stereo Montreal-a, Burning Man-a i Ministry of Sound-a u Londonu. Skoro da ne postoji klub, festival ili podijum za igru, na čitavoj planeti, kojeg Hernan nije poslao na maestralno muzičko putovanje o kome se priča dugo nakon poslednjeg bita.

Osnivač je Sudbeat izdavačke kuće i svetski poznate radijske emisije Resident, koje imaju za cilj da pored nove muzike renomiranih producenata svetu predstave i mlade talente. I dok njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom, možda je ipak njegova najveća strast ta da omogući drugima da uživaju u najboljoj haus muzici i oblikuje budućnost te muzike za neke nove generacije.

Nik Voren postao je jedan od superstar di-džejeva sredinom 90-ih, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao je na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Nik se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih di-džejeva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od daba i hip hopa, do hausa, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nika da im bude oficijelni di-džej tokom turneje, što svedoči o njegovim di-džej veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Voren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu.

Narednih godina Nik je uživao u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i haus scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana del Rej, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dens muzike.

U kasnim 2000-im okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nik provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, tehno i haus muzike. Sa naletom novih izdanja, Soundgarden live žurki, i jako iščekivanom Way Out West live turnejom 2018. godine, Voren nema nameru da sada uspori.

ADSUUSq4 20. april 2019. Gem, Set, meč! Set Troksler prvi put u Beogradu BGKO promo 16. april 2019. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra dolazi u Srbiju Musicology - Manu Katche 1 - autor Maja Medić 14. april 2019. Nesvakidašnji spoj – Manu Kače i Matija Dedić na zajedničkom nastupu u Beogradu 54728819_1016711478521642_8882795655861370880_o 14. april 2019. Magija violine Sergeja Krilova u Kolarčevoj zadužbini · · ·