Festival zdravlja
25. sep
PULS GRADA · zdravlje

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Događaj na Facebooku

Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Lilly drogeria (generalnom sponzoru), farmaceutskoj kući Hemofarm (sponzoru zdravlja porodice) i kompanijama Oralent, Imlek, Aktavis, Pharmanova i Cryo-save. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, zuba, bodi mas indeks, kao i skrining krvne slike i pritiska (VMA).

Na štandu ZU Apoteka Lilly drogeria biće održano savetovanje o nezi kože sa kozmetičkim preparatima koje pravi ova ustanova kao i Škola šminkanja, a veoma zanimljiva će biti Hemofarmova ordinacija gde će biti organizovani konsultativni kardiološki pregledi. Jubilarni 10. Lilly apoteke festival zdravlja bice posvecen prevenciji i očuvanju zdravlja cele porodice.

Zanimljiv će biti i Moja kravica dečiji kutak, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

Na jubilarnom Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.