3Y9A9951
9. mar
PULS GRADA · agenda

Jubilarni peti po redu atraktivan i jedinstven gejmerski događaj posvećen lokalnoj i regionalnoj game development zajednici GameUp 2019 održaće se ove godine 9. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, od 10:00 do 20:00h.
U organizaciji Mad Head Games studija, GameUp predstavlja jedinstven događaj na našim prostorima koji spaja mlade profesionalce, developere i fanove jedne od najbrže rastućih industrija zabave u svetu i kroz različite programske celine i aktivnosti promoviše i prikazuje dostignuća domaće i regionalne gejming scene. Do sada, događaj je okupio preko 4.000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljuditelja video igara i tako umrežio i podstakao osnaživanje domaće game dev zajednice SEE regiona.

do
Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1
Mad Head Games
Besplatno
Događaj na Facebooku

Ove godine posetioci GameUp-a će imati prilike da čuju seriju stručnih tehničkih i biznis predavanja posvećenu onima koji su game development izabrali kao profesiju. Oni koji sebe smatraju velikim fanovima video igara svoje mesto mogu naći na Indie Showcase-u u kome će se predstaviti preko 25 indie timova iz zemlje i regiona.

U Live Art Showcase-u predstaviće se vodeći aktuelni domaći digitalni umetnici kroz prezentaciju procesa rada i svojih veština stvarajući nove svetove uživo pred publikom. I na kraju naročito zanimljiv onima koji bi da započnu karijeru u industriji video igara biće Company Expo koji okuplja vodeće lokalne i regionalne kompanije i predstavlja njihove najnovije igre i otvorene pozicije.

Ove godine realizaciju događaja pomogli su brojni vodeći partneri iz industrije: Unreal Engine, 3Lateral, Games Revolted, Nordeus, SGA, Reboot, Univerzitet Metropolitan, Republic of Gamers i Cofa Games.

Sa misijom da unapredi ovu već atraktivnu umetničku i IT oblast i promoviše gaming industriju SEE regiona, GameUp otvara vrata svima onima koji žele da razvijaju svoje karijere i zauzmu svoje mesto unutar dinamičnog i primamljivog tržišta, kakvo je tržiste video igara.

Sacre glavna fotka 7. mart 2019. Baletska zvezda Sergej Polunjin gostuje u Narodnom pozorištu aneta visual2 21. februar 2019. Prva kiparska spisateljica u KROKODILovoj kući za pisce Predin-2 14. februar 2019. Anja Rupel ponovo u Beogradu naslovna 1. februar 2019. Endru Baruh Vahtel i Igor Štiks u KROKODILovom Centru · · ·