Kalemegdan Summer Festival
6. jun
KULTURA · muzika

Priča o Kalemegdan Summer Festivalu, festivalu elektronske muzike koji će se tokom leta održavati na Beogradskoj tvrđavi, poslednjih meseci zauzima ogroman medijski prostor uz brojne pozitivne komentare publike, što je jasan znak da Beograd već godinama iščekuje jedan ovakakv festival. Uz podršku Heinekena, svetski line up-a kojim se ovaj festival može pohvaliti čine – Paul Van Dyk, Tube & Berger, Coyu, Jeremy Olander, Sharam, Dannic i mnogi drugi, a kao mesto održavanja odabrana je najatraktivnija lokacija, upravo Beogradska tvrđava.

Beogradska tvrđava, Kalemegdan
Kalemegdan Summer Fest
2500
Događaj na Facebooku

Zamisao je da se kroz projekat Kalemegdan Summer Festivala, koji bi podrazumevao tri velika muzička događaja, uz mnogobrojni prateći program, kakav jedan festival treba da ima, Beogradska tvrđava postavi kao epicentar kulturno-zabavnih dešavanja, kojima bi ciljna grupa bili prventsveno mladi. Ovaj projekat okupio bi mlade ljude iz Beograda i čitave Srbije, ali bi nesumljivo bio privlačan i mladim turistima koji će u tom periodu biti u poseti prestonici, sa ciljem da jednog dana postane i sam razlog njihovog dolaska u Beograd. U sklopu Kalemegdan Summer Festivala, biće organizovana tri velika događaja: Happy Life, Serbia Wonderland i Tropical Inn, koji će uz podršku Heinekena, okupiti svetske DJ zvezde, različitih muzičkih žanrova i napraviti pravu muzičku revoluciju u Srbiji.

Legendarni Sharam iz planetarno popularnog DJ dvojca Deep Dish i Jeremy Olander, čuveni naslednik Eric Prydza i Deadmau5a, glavni su headlineri događaja kojim će se otvoriti festivalsko leto na Kalemegdanu – Happy Life, na terenima K.K. Partizana. Mesec dana kasnije, 2. jula, najveći superstar današnjice Paul Van Dyk, umetnik koji je preko 20 godina na vrhu muzičke scene i koga uz Carl Coxa smatraju za najvećeg i najboljeg DJ-a svih vremena, zakoračiće na binu čarobnog Serbia Wonderland Festivala. Dannic, čiji je nastup na prošlogodišnjem Tomorrowlandu proglašen najboljim nastupom te godine, kao i Orjan Nilsen i Marlo, dva velika DJ imena iz jedne od najpoznatijih svetskih izdavačkih kuća Armada Music, publici magičnog festivala budućnosti predstaviće se drugog danafestivala, 3.jula. Za sam kraj leta organizatori čuvaju vrele tropske bitove, uz koje ćemo ponovo doživeti osećaj sunca na koži i peska pod nogama, i koji će nas na trenutke podsetiti na more, plažu i šarene koktele… Upravo ovaj osećaj na Tropical Inn, 28. avgusta donosi nam DJ dvojac Tube & Berger, koji je kako svojim megahitom Imprint of pleasure, tako i svojim prepoznatljivim setovina, osvojio milione slušalaca, a zajedno sa njim i Coyu, vrhunski DJ i producent, ujedno i osnivač jedne od svetskih najboljih izdavačkih kuća deep i tech-house zvuka – Suara Music.

supenatural 26. april 2015. Festival Supernatural na Adi Huji Wovenhand u Domu omladine 25. april 2015. Wovenhand u Domu omladine Beograda Resonate festival 2015. 16. april 2015. RESONATE Live predstavlja: RED BULL Music Academy Night Resonate 2015. 13. april 2015. Resonate festival 2015. · ·