rsd 19
13. apr
PULS GRADA · agenda

Kao i prethodnih godina, i ove druge aprilske subote, 13.4, izdavačka kuća Mascom Records i Paralel festival pridružiće se obeležavanju svetskog dana gramofonskih ploča, globalno poznatog kao Record Store Day.
Besplatani celodnevni program s puno učesnika i dobre muzike, po treći put će se odvijati u samom srcu grada, u umetničkoj četvrti Čumićevog sokačeta.
I ove godine popularan program u formi žive radijske emisije „Poznati puštaju ploče“ okupiće javne ličnosti, koje će s posetiocima Čumića, s velikih zvučnika, podeliti svoj muzički izbor.

do
Mascom Store, Čumićevo sokače 38
Paralel - Beogradski Festival Subkulture
Besplatno
Događaj na Facebooku

Tako će se pored gramofona ovoga puta naći i: Zoran Kesić, Brajan Rašić, Inspektor Blaža, Slavimir Stojanović Futro, Teofil Pančić, Koja – Disciplina, Danijel – Jarboli, Galeb – Vice, te članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji će ovom prilikom promovisati i svoj aktuelni album Uskoro u izdanju Mascom Records-a.

Velika berza ploča odvijaće se tokom celog dana i svi zainteresovani su pozvani da donesu svoje vinile na menjažu ili prodaju. Ova jedinstvena berza na otvorenom, najveća tog tipa kod nas, svake godine okupi kolekcionare iz cele Srbije, a neretko i goste iz regiona i inostranstva, kao i puno hobista i zaljubljenika u muziku.

U vizuelnom delu programa, tu je izložba autorskih radova s poslednje Paralelove fb radionice Strip&ploče. Oko tridesetak radova koje potpisuju profesionalni strip autori, ilustratori, dizajneri i talentovani amateri iz celog regiona, a urađenih u formatu omota za vinil, biće izloženo na staklu Mascom Store muzičke prodavnice.

A ovogodišnju novinu već tradicionalne svetkovine ploča i muzike u Čumiću, predstavljaju i prva domaća specijalna RSD izdanja u izdanju Mascom Records, to su vinili: Električni orgazam – Igra rokenrol cela Jugoslavija – Alternativna verzija i trostruki album benda Disciplin A Kitschme I Think I See Myself On CCTV, Heavy Bass Blues i Refresh Your Senses. NOW!, iz njihove londonske faze.

Kada je reč o stranim izdanjima u autorizovanu Mascom Store prodavnicu stiže puno zanimljivih specijalnih RSD naslova, među kojima i Madonna, Ramones, Lu Rid, Duran Duran, Dejvid Bouvi, Areta Frenklin, Van Morrison, Pink Floyd, The Doors…

Ambasadori našeg RSD-a ove godine su Kanda, Kodža i Nebojša, dok su na svetskom nivou to članovi benda Pearl Jam.

Ceo program je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, odvija se u prizemlju Čumića, ispred radnje Mascom Store, počinje u podne i traje do 20 časova.

Atmosfera na Novosadskom Salonu vina 12. april 2019. Drugi Novosadski salon vina ugostiće stručnjake iz celog sveta ATOS I AMIN 1 9. april 2019. 15. Festival „Sedam veličanstvenih“ – od 9. do 15. aprila u Kombank dvorani foto Nebojsa Babic (trut i maja) 29. mart 2019. E-Play vas poziva na koncert u klubu FEST 1170-x-500-d-opis 27. mart 2019. U potrazi za zvezdama: Hooverphonic u Beogradu · · ·