Teenage Rails Girls Beograd
27. apr
U VAZDUHU · tech/web

Ako do sada niste imali priliku da čujete, Rails Girls Beograd je deo globalne Rails Girls zajednice, koja već 3 godine organizuje besplatne radionice na kojima devojke i žene imaju priliku da se uz podršku mentora i mentorki upoznaju sa osnovama web programiranja koristeći Ruby programski jezik.
Do sada je kroz 5 radionica prošlo preko 180 učesnica, a njih više od 1500 je izrazilo želju da učestvuje u ovim programima. Polaznice RGB radionica su pravile prve korake u web programiranju, učenju novog programskog jezika, odlazile na prakse, dobijale posao i vraćale se u zajednicu kao mentorke.

StartIt Centar, Savska 5
Rails Girls Beograd

Radionica traje dva dana, 27. i 28. aprila, i dešavaće se u prostorijama Startit centra (Savska br.5). Prvog dana početak je u 18h uz druženje i naravno prvi susret sa Ruby-em. Nakon pripremnih vežbi i uvoda u tematiku, drugog dana kreće ozbiljnija akcija. Na kraju dana sve devojke imaju šansu da ostvare vidljiv rezultat koji je nastao njihovim radom. Teenage Rails Girls radionica je mesto gde se učesnicama pruža prilika da pitaju, probaju, pogreše i uvide kako programiranje može da izgleda, kao i da istovremeno upoznaju druge ljude koji dele slična  interesovanja.

Radi se u malim grupama sa mentorom ili mentorkom koji će biti tu da vode ovo uzbudljivo i potpuno novo iskustvo učenja.

Pošto na radionici ima mesta za 25 učesnica, prvih 25 kojih se prijave će imati priliku da učestvuju.

Radi lakšeg praćenja programa bilo bi odlično da polaznice imaju svoj laptop, ali ako ovo nije slučaj, svakako treba da se prijave, a računar za vreme trajanja radionice će im biti obezbeđen.

Sve zainteresovane mogu da se prijave preko ovog linka, koji će biti aktivan do popunjavanja kapaciteta.

Nakon završetka radionice, istim povodom Centar za promociju nauke će predstaviti međunarodni projekat Hipatija na kojem učestvuju kao partneri, a čiji je glavni cilj da se na različite načine devojčice zainteresuju za bavljenje naukom, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom.

zvucnik u obliku lopte, phantom trois quars 2 22. jul 2400. Hi-Files Show: Tradicionalni audio i video sajam u Beogradu Ada Lovelace 16. oktobar 2015. Ada Lovelace dan u Beogradu: 200 godina od rođenja prve programerke Ce&Ha sajam 1. oktobar 2015. Ce&Ha sajam: Skockana nova tehnologija sajam tehnike 11. maj 2015. 59. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća