Teofilovići
10. nov
KULTURA · muzika

Svetski priznati muzičari, vokalni duo braća Teofilović i gitarista Miroslav Tadić održaće 10. novembra koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koji će nositi simboličan naziv „Zaboravljeni svet Balkana“.

„Svaki dolazak Miroslava (iz SAD) u Evropu koristimo za neki novi koncert. Sa Miroslavom se uvek javi neka nova energija koja ponese i nas i publiku, i dogodi se koncert koji se dugo pamti. Prethodni na Kolarcu (pre dve godine) je bio jedan od takvih, pa smatramo da je pravi trenutak da nas publika ponovo čuje u Beogradu, a već imamo i zakazan nastup 7. novembra na Jazz Festu u Sarajevu“, kažu Teofilovići.

Kolarčeva zadužbina, Studentski trg 5
Long Play
1200

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Ratko i Radiša Teofilović planiraju da sa svetski cenjenim gitaristom Tadićem na Kolarcu 10. novembra, pored ostalog, izvedu kompozicije sa zajedničkog albuma Vidarica (2012), ali najavljuju i „neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima“.

„Publika će imati priliku da čuje dobar deo tih pesama, koje će se naći na našem novom zajedničkom izdanju. Uvek se javi neka pesma koju jedva čekamo da predstavimo publici. Pored toga publika će imati mogućnost da čuje i Miroslavljeve instrumentalne bravure, kao i neka naša nova a capella izvođenja“, otkrivaju Teofilovići.

KKN koncerti u Novom Sadu i Beogradu 17. jun 4000. Kanda, Kodža i Nebojša promovišu novi album u Novom Sadu i Beogradu John McLaughlin 6. novembar 2014. John McLaughlin u Domu sindikata Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Karmen 1. novembar 2014. Direktan prenos opere „Karmen“ iz Metropolitena ·