The Cyclist Conspiracy
28. nov
KULTURA · muzika

Psihodelični world stoner remebetiko rock sastav The Cyclist Conspiracy i eksperimentalna world improv im sabraća, BICIKL, nastupiće 28.novembra u KC Gradu. Početak je najavljen za 21:00h, ulaz je 250 dinara.

Mala braća Velikog staurocikla i Velikog pentocikla vam sa ponosom predstavljaju „Mashallah plan“!

KC Grad, Braće Krsmanovića 4
250
Događaj na Facebooku

Dramatis personae: 

Jozef Kowalski……………………………avangardni pesnik u potrazi za prosvetljenjem

Roza…………………………………….prostituka, Jozefova devojka

Fikret Demirović…………………..mlada talawa zvezda u usponu

Selda Bardan………………………ekstremna levičarka, FIkretova prijateljica

Ćulaba Demirović……………………………………………………….sajdžija, otac Fikretov

Jonas Čepulis…………………………………………………….bivši litvanski kontraobaveštajac i lečeni akoholičar

Edvardas Jokūbas Daukša…………………………….sveštenik, prijatelj Jonasov

Ashoka Saxena…………………………………………………………..jogi guru, duhovni učitelj Jozefov

Artur Vilkoks…………………………………………………………SIS agent na zadatku u Daramsali

Žak B…………………………………………………………………kupler-majstor, mentor Rozin

Shahab al-Din Yahya ibn Habash Suhrawardi……………mistik, prijatelj Božji

SIMURG-PTICA……………………………………………………………….glavna ptica, baqa

IMLEK ……………………………………………………………………………vrhovni

superkompjuter

NEMLEK……………………………………………..——————————–

+Mala Braća Velikog pentocikla i Velikog staurocikla, sestrinstvo Velos, kirja Katerina i raznorazni ološ iz Daramsale

Mesto dešavanja: hotel “Splendor”, Daramsala

Vreme: Kali Juga

BICIKL

BICIKL su u jesen 2008. godine u Beogradu osnovala dva litvanska imigranta sa namerom da kroz rituale zasnovane na improvizovanoj muzici i primitivnom pozorištu aktuelizuju stare litvanske paganske običaje. Grupa koristi sve raspoložive alate od tradicionalnih instrumenata do modernih elektronskih naprava. Svih 17 trenutnih članova kolektiva su pozvani pri izvođenju rituala, ali niko nije neophodan, tako da je postavka nestalna i menja se od jednog do drugog okupljanja.

THE CYCLIST CONSPIRACY, The (Anti) World Orchestra

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmeri ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.E-play 27. novembar 2015. Sastav E-play najavio dugo očekivani beogradski koncert Stray Dogg 21. novembar 2015. Stray Dogg + Lovely Quinces na koncertu u Domu omladine Beograda cover11 21. novembar 2015. Belgrade Bleed to Death Festival u Mikser House-u Boris Kovač 20. novembar 2015. Boris Kovač & New Ritual Group: Slavni kompozitor nastupa na festivalu „Keyboard Days“ ·