The Shivas
23. avg
KULTURA · muzika

Posle solidnog komercijalnog uspeha „Whiteout“ albuma, Calvin Johnson (vlasnik K Records, osnivač bendova poput Beat Happening, Dub Narcotic Sound System) ih poziva da sledeći snime u Dub Narcotic studiju, sa njim kao ton majstorom i na old school način: direktno na magnetofonsku traku.
U međuvremenu bend dolazi na prvu evropsku turneju, a po povratku u SAD K Records i Burger objavljuju „You Know What To Do“ koji je kruna devetogodišnje karijere The Shivas. Umeće da se kreću kroz žanrove i da ih s lakoćom prepliću ne napušta ih. Naprotiv, sada su na vrhuncu koji pretpostavlja tek sjajne ploče u vremenu koje predstoji, a obzirom na njihove mlade godine (još niko nije zakoračio u četvrtu deceniju!!) bilo bi razočaravajuće da do toga i ne dođe.

Kc Grad, Braće Krsmanović 4,
Bad music for bad people
500
Događaj na Facebooku

Lider The Shivas, Jared Molyneux (gitara i vokal), formirao je bend 2006, još u srednjoškolskim danima sa bratom (Colby Molyneux: bubnjevi) i ortakom (Eric Shanafelt: bas). U početku je postava bila nestabilna i menjala se u potrazi za idealnom. Ključni momenat je dolazak talentovane bubnjarke Kristin Leonard koja zauzima Kolbijevo mesto za bubnjevima i učestvuje u pisanju pesama.

The Shivas i dalje balansiraju između više žanrova šezdesetih (psychedelia, garage punk, surf, folk) kombinujući ih sa indie-pop stilom kome naginju, ali će tek albumi, Whiteout iz 2013. (K Records / Burger Records) i prošlogodišnji You Know What To Do (K Records / Burger Records), potvrditi The Shivas kao uistinu vredan mladi bend koji obećava.

Ovog leta The Shivas su ponovo na evropskoj turneji i ovaj put dolaze i u Beograd.

Bitipatibi koncert na Miksalištu 26. jun 6000. Besplatan koncert grupe BITIPATIBI na Miksalištu cover3 26. jun 4000. Nišvil – tradicionalni jazz festival i ove godine na Niškoj tvrđavi Ana Ćurčin, Rebel Star 6. avgust 2015. Koncert Rebel Star i Ane Ćurčin na Miksalištu Šabački letnji festival 6. avgust 2015. Sutra počinje Šabački letnji festival ·