KKN - prvojanuarski koncert
1. jan
KULTURA · muzika

Kanda Kodža i Nebojša je jedan od bendova na koji je ovaj grad ponosan. Oni su soundtrack jedne generacije. Prestonička publika ih obožava, a omiljeni spoj između njih i benda je upravo tradicionalni prvojanuarski koncert. Mnogi će se složiti da su prvojanuarski koncerti KKN-a njihovi najbolji i da nisu slučajno postali tradicija. Ovaj je jedanaesti uzastopni. Ko je imao priliku da poseti jedan od predhodnih (Pazi Škola, Akademija, Gun,…) zna tačno o čemu je reč – atmosfera je čarobna. Oliver Nektarijević i ekipa će 1. januara 2015. godine održati novi novogodišnji nastup u klubu Peron, jer dobre stvari nikada ne prestaju. KKN je nedavno objavio novi album „Volja za noć“, a uskoro se sprema i spot za pesmu koja se već izdvojila „Siroti Ani i Bo“.

Peron Savamala, Braće Krsmanović 12
Peron Savamala
600
Događaj na Facebooku

„Ove svirke imaju posebnu čar, pošto to nije klasičan koncertni nastup, već neka opuštenija varijanta. Tu osim naših pesama sviramo i neke kavere, pa publika ima priliku da čuje stvari koje na običnim koncertima ne može,“ kaže Vlada Rajović, bubnjar benda.
U poslednjih 10 godina ove svirke su se održavale u klubu Pazi škola, Ganu i na kultnoj Akademiji.

„Danas tih klubova nema. Veoma smo voleli Akademija i baš nam je odgovarala, a i Gan je bio jedan od retkih prostora za klupske koncerte u gradu. Sad smo se preselili u Peron, koji zaista ima lep ambijent za svirke. Bina se se vidi iz svih delova kluba, a mi smo i dodatno pojačali ozvučenje, tako da nas očekuje preko dva sata opasnog prašenja. Eto, mi se selimo, ali tradicija ostaje,“ kaže Rajović.

Nova godina Mikser House 31. decembar 2014. NYE 2015: Everybody in the (Mikser) House! kst 27. decembar 2014. Tradicionalni maskenbal i ove godinu u KST Rambo Amadeus 26. decembar 2014. Rambo Amadeus nastupa u Novom Sadu eyesburn 26. decembar 2014. Eyesburn obeležavaju 20 godina benda u SKC · ·