Southern Soul
25. jun
PULS GRADA · clubbing

Southern Soul Festival Montenegro u svom trećem izdanju potvrđuje reputaciju najboljeg underground soul festivala u Evropi. Soul, džez, fank, hip-hop, disko i haus muzika su ono po čemu se ovaj festival već svojim prvim izdanjem izdvojio iz mase mnogobrojnih evropskih festivala.

Fatima and The Eglo band, Romare, Dorian Concept, Matthew Halsall Quintet, Jeremy Underground, Alexander Nut I Max Graef, samo su neka od velikih imena koja su potvrđena za Southern Soul Festival 2015, koji će se održati od 25. do 28 juna, na jednoj od najlepših peščanih plaža na Jadranskoj obali – Velikoj plaži, na Copacabani, na prostoru Dolcinium Kite Club-a.

Dolcinium Kite Club, Copacabana Beach, Ulcinj
EUR 64
Događaj na Facebooku

Southern Soul spada u takozvane boutique festivale koji se odlikuju intimnom atmosferom, pa će zahtevni putnici i ljubitelji muzike otkriti pravi letnji raj. Tri stejdža na prostoru Dolcinium Kite kluba na plaži Copacabana, sa odličnim programom, predstavljaju najpovoljniji i najudobniji festival ovog leta.

Fokus je svakako na četvorodnevnom programu, koji traje od podneva do zore, a gostima je na raposlaganju predivna plaža dugačka 13 km, koja nudi mnogo toga: od joge do odbojke na plaži, ali pre svega muzički program sastavljen od najfinijeg soula, džeza, fanka, hausa i diska. Ovo je festival koji svojim posetiocima nudi sve na jednom mestu, bez stresa da će propustiti žurke na brodu ili neki obavezan after party. Southern Soul je zapravo ultimativni after party. Gost prošlogodišnjeg izdanja Southern Soul festivala najbolje je opisao festival: “Dva stejdža na plaži uz treći, u vidu plažnog bara, čini ovo iskustvo za nijansu posebnijim, a samo po neki oskudno odeveni ljudi i atletski građeni surferi mogu da vam na tren skrenu pažnju s muzike’’.

Jedan od organizatora festivala, Petar Lazović objašnjava: “Možete da igrate ili da odmarate po ceo dan i da uživate u jednom od najlepših zalazaka sunca koje ste ikada videli. Festival je toliko intiman da ćete često biti u prilici da stojite pored svog omiljenog muzičara, jer svi oni borave na plaži tokom trajanja festivala. Ovo je zaista jedinstveno i izvanredno iskustvo, koje ove godine ima pregršt iznenađenja, zbog čega smo prilično uzbuđeni i jedva čekamo jun 2015.”

Netaknuta priroda, a kao i prethodnih godina, beskompromisna programska koncepcija i prijateljska atmosfera ovog festivala, pokazali su se kao pun pogodak za posetioce koji dolaze iz svih krajeva sveta. Blizina četiri aerodroma (Tivat, Podgorica, Dubrovnik i Tirana) i železničke stanice Bar, svakodnevna konekcija sa Italijom preko Luke Bar, kao i blizina hrvatskog auto-puta, omogućuju brz i jednostavan transfer za velik broj gostiju koji se očekuje iz svih delova Evrope.

Hernan Cattaneo 27. februar 2015. Hernan Cattaneo stiže u Beograd 27. februara Crackboy u KC Gradu 14. februar 2015. Crackboy zabavlja zaljubljene Happy people 14. februar 2015. Rođendan DJ ekipe Happy People u klubu Drugstore Stanton Warriors 7. februar 2015. Britanski duo Stanton Warriors nastupa u klubu Dot