Trg otvorenog srca
14. dec
PULS GRADA · deca

Beograd se ove godine, treći put zaredom, pridružuje evropskim metropolama, čiju prazničnu atmosferu upotpunjuju tradicionalni božićni festivali. Šareni i veseli praznični ukrasi i drvene kućice iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih toplih napitaka i zalogaja, oživeće poseban praznični kutak na Trgu Republike – Trg otvorenog srca. Manifestacija će biti otvorena od 14.12.2013. do 12.1.2014. godine, svakog dana, od 10 do 23 časa.

do
Trg republike
Beogradska kulturna mreža
Događaj na Facebooku

Program Trga otvorenog srca u potpunosti je posvećen deci. Svakog vikenda mališani će uživati u dečijim predstavama, baletskim mjuziklima, nastupima mađioničara, žonglera i animatora. Za 31. decembar pozorište Boško Buha sprema specijalno iznenađenje za najmlađe, svečani doček Deda Mraza na Trgu otvorenog srca. Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 12 časova.

U skladu sa duhom praznika, Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, ili kupovinom supa i čajeva koji se prodaju u Podravka kućici, po ceni od 45 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu. Zahvaljujući nesebičnom odzivu Beograđana, prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koja je u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, raspoređena na 14 različitih adresa, među kojima su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, Dom za decu sa smetnjama u razvoju Sremčica, i drugi.

Radio otvorenog srca – Hit Music FM radio je i ove godine zadužen za prazničnu atmosferu, uz mnogo dobre muzike.

Ovaj događaj se odvija zahvaljujući podršci komercijalnih partnera manifestacije: Ball Packaging Europe, Doncafe, Podravka, Idea, recan Fondacija za reciklažu limenki za piće. Producent Trga otvorenog srca, Beogradska kulturna mreža, posebno se zahvaljuje Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, na pomoći u logističko-tehničkim poslovima i promociji manifestacije.

Super Kids Battle 30. novembar 2013. Super Kids Battle – internacionalno breakdance takmičenje za decu Mikser Kids Market 24. novembar 2013. Mikser Kids Market: Kreativna radionica za decu i roditelje