TriLicaOgledalaCM
25. okt
KULTURA · pozorište

Posle uspešne prethodne sezone, počinje nova sezona igranja predstave “Tri lica ogledala”. Ova predstava nastala je kroz dijalog, razmenu mišljenja i iskustva svih uključenih u radu. Ona je počela kao ideja i želja da to ne bude još jedna klasična priča o ekstremnom ponašanju. Baš zato je postala ekstremno ponašanje samo po sebi, onako kako ono postoji svuda oko nas. Onako kako ga svakodnevno vidimo i doživljavamo.

“Tri lica ogledala” je ekperiment pozorišni i društveni. Ova predstava spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Time nam nudi specifično pozorišno iskustvo, u kojem ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici. Na taj način kreira se umetnički čin, koji bi trebalo da nas dovede do društeve spoznaje i osvešćenja.

Tri lica su glumci Slobodan Beštić, Pavle Pekić i Vladimir Aleksić.

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
Omen Teatar
300 rsd
Događaj na Facebooku

Kroz Tri lica ogledala otkrivju nam se tri lica društvene stvarnosti. Prvo, svakodnevno, svima vidljivo, koje nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugo, skriveno, a ipak univerzalno i arhetipsko. Treće, misaono, intelektualno, kritičko, ono sposobno da otkrije mehanizme funkcionisanja prva dva.

U direktnoj saradnji, umetnici i publika učestvuju ne samo u kreiranju i izvođenju kulturnog čina, već demistifikuju stranputice i postavljaju putokaze drugom obliku razmišljanja. Publika u ovakvom pozorišnom eksperimentu ima priliku da se prepusti, da aktivno učestvuje, da kreira i pravi izbore.

Režija Gordana Lebović

Dramaturgija Vanja Nikolić

Kompozicija, izbor muzike i stručne konsultacije Vedran Vućić

Kostim i scenografija Isidora Spasić

Produkcija Omen Teatar u saradnji sa UK Parobrodom

unspecified 22. oktobar 2016. „Čikaške perverzije“ u Sava centru – veličina je bitna! 13872715_1109053179175039_899204463908161004_n cover 24. septembar 2016. Bitef: 50. izdanje poznatog pozorišnog festivala Prometejev put 21. septembar 2016. Premijera pozorišne predstave „Prometejev put“ Hamlet 17. septembar 2016. Premijera „Hamleta“ u JDP · · · ·