Reč i hrana
23. avg
PULS GRADA · gastro

Kako svu raskoš, ukuse i mirise nacionalne kuhinje pretočiti u reči, šta je to kvalitetna gastronomska literatura i blog, kako očuvati i brendirati gastronomsko nasleđe kao deo nematerijalne kulturne baštine Srbije, pitanja su na koja će probati da odgovore učesnici predstojeće tribine.

Na tribini „Reč i hrana“ koja se održava u četvrtak 31. marta u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda učestvuju: Gorica Nešović, radio-voditeljka i gastronomska autorka; Minja Bogdanovski, gastronomska blogerka, autorka sajta “Minjina kuhinjica”;
Peđa Kresojević, gastro kritičar Cityy magazina, direktor časopisa “Vino i fino” Tomislav Ivanović, urednik sajta www.vinopedia.rs, dobitnik nagrade Millesima Blog Awards za najbolji blog na temu uparivanja vina i hrane 2016 iDejan Zagorac, moderator, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, autor Gastronomske mape Srbije.

Biblioteka grada Beograda, Knez Mihailova 56
Zavod za proučavanje kulturnog razvitka
Događaj na Facebooku

Učesnici tribine će se takođe osvrnuti na još neka zanimljiva pitanja: da li je pisanje o gastronomiji isplativo i kolika je uloga sponzora i kome verovati, po čemu se razlikuju kuvari i recepti od gastronomskih knjiga i novinskih reportaža, kakva je trenutna gastronomska scena u Srbiji, koliko se prate svetski trendovi, a koliko preovlađuje pomodarstvo?

Tribinu će pratiti izložba gastronomskih knjiga najvećih izdavača u Srbiji, priređena u izlozima Biblioteke grada Beograda.

Svi na kafu! 25. mart 2016. Svi na kafu!: Takmičenje u pravljenju omiljenog napitka Osnivači Kabinet pivare 17. mart 2016. Pivara Kabinet u Novoj iskri cover4 12. mart 2016. Balkan Cheese Festival treći put u Mikser Houseu Great British Weekend 11. septembar 2015. Festival britanske hrane i pića: Ostrvska atmosfera za vikend u Savamali