coer15
26. jan
KULTURA · muzika

Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 26. januara 2016. godine (21:00) u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Trikijev nastup u Domu omladine biće svojevrsna svetska ekskluziva – Beograd je na samom početku turneje na kojoj će predstavljati svoj novi album „Skilled Mechanics“, koji izlazi 22. januara 2016. godine.

„Uvek sam smatrao da izlaziš pred ljude i zabavljaš ih, ne dobijajući od njih ništa zauzvrat. Ali u poslednje vreme shvatio sam koliko mi pruža publika, to je nešto neverovatno“, kaže Triki pred dolazak u Beograd.

Makedonska 22, Beograd
Dom omladine Beograda
1.800, 2.000
Događaj na Facebooku

Album Skilled Mechanics najavljen je odnedavno singlovima Beijing To Berlin, na kome sarađuje sa kineskom reperkom Ivy, i potom Diving Away (odradom Porpoise Head benda Porno For Pyros).

“Naziv dolazi od dokumentarca o špijunaži. U njemu je agent C.I.A. pričao o ubicama koje su Sjedinjene Države slale u inostranstvo da pokrenu revolucije i obore vlade. Nazvao ih je ‘veštim mehaničarima’ (‘skilled mechanics’). Ime je tako mračno i cinično da sam se primio na njega“, objašnjava Triki.

Specifičnost novog materijala je to što je Triki uglavnom preuzeo dužnost glavnog vokala – a tu praksu je uveo tek na prethodnom albumu Adrian Thaws (2014) – i što su mu u 13 pesama Skilled Mechanics glavni saradnici stalni koncertni bubnjar Luke Harris (ovog puta i kao pevač) i DJ Milo (saradnik još s kraja 80tih iz vremena ekipe The Wild Bunch).

Na globalnoj muzičkoj sceni Tricky se kao važno ime nametnuo pre dve decenije debi albumom Maxinquaye, sa koga su hit ovi bili Aftermath, Ponderosa, Overcome, Black Steel…Nakon godina stažiranja kao saradnik Massive Attacka, deo The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje Trikija pretvorilo u svetsku zvezdu, a trip hop učinilo uzbudljivim novim zvukom na sceni.

„Muzika nema gospodara. Muzika je slobodna. Ja ne stvaram muziku, muzika stvara mene. Sve što imam došlo mi je preko muzike…“, kaže Triki.

El orgazam u domu omladine 26. decembar 2015. Orgazam koji traje 35 godina Neno Belan 23. decembar 2015. Neno Belan i Fiumens priređuju veliki prednovogodišnji koncert Seven that Spells 19. jul 9700. Seven That Spells i By-Pass: Sudar spejs-roka i izvrsnog metala YU Grupa proslaviće 45 godina čistog rokenrola koncertom 17. decembra u beogradskoj Hali sportova 19. jul 4200. YU Grupa slavi 45 godina od osnivanja u Hali sportova