Una saga Serbica cover1
7. maj
KULTURA · PLES

Beogradska publika imaće priliku da u Sava Centru ponovo vidi plesni, muzičko-scenski spektakl u izvođenju plesnog ansambla Una Saga Serbica. Nastao 2012. sa ciljem da dostigne i nadmaši uspeh svetskih plesnih trupa, plesni ansambl je neiscrpan izvor svoje inspiracije našao u lepoti Balkana, njegovoj istoriji, nasleđu, kulturi, a nadasve igri u kojoj ovi umetnici, povezujući plesne korake, reči, note i ljude, stvaraju jedan novi ugao gledanja na kulturu s ovih prostora i tako prikazuju na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama, navodi se u najavi.

Ovaj spektakl je kombinacija izvornog folklora, nadograđenog novom formacijom, koju čine mladi profesionalni igrači, koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Ovde koncept prati priča, oličena kroz 3D tehnologiju, koja na jedinstven način, povezuje igru i vizuelni doživljaj.

Milentija Popovića 9
Sava Centar
800, 1.000, 1.500
Događaj na Facebooku

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota, koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Sa željom da inspirišu buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ansambl Una Saga Serbica ovim spektaklom teži da oživi i približi igračko nasleđe savremenoj publici. Igrači  ansambla Una Saga Serbica će vas svojom igrom odvesti u svet mašte i učiniti da se povežete sa svojim korenima na jedan moderan i drugačiji način.

Dečiji baletski festival 28. april 2016. Dečiji baletski festival održava se po drugi put Sanjam i stvaram 21. april 2016. Performans “Sanjam i stvaram” u KC Rex Radio&Julija (1) 19. april 2016. Radio & Julija: Balet inspirisan grupom Radiohead i Šekspirovom dramom u Sava Centru cover5 19. mart 2016. 13. Beogradski festival igre: Od danas, sreća se igra! ·