Kraljevina Danska
25. okt
KULTURA · art

Iskoristite lepo vreme koje će već sutra ponovo obradovati sve građane prestonice i posetite izložbu fotografija pod nazivom „Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“ na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi.

Otkrijte lepote udaljenih hladnih predela – urbanog Kopenhagena i divljeg Arktika, koje neraskidivo spajaju nasleđe, kultura i težnja za kvalitetnim i održivim načinom života.

Izložbu „Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“ su svečano otvorili ambasador Kraljevine Danske u Beogradu, Nj.E. Anders Hougor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, podsekretar za kulturu grada Beograda, Milan Lazović i direktor JP Beogradska tvrđava, Petar Andrijašević.

do
Savsko šetalište na Beogradskoj tvrđavi
Ambasada kraljevine Danske
Događaj na Facebooku

Izložba je poklon Ambasade Kraljevine Danske povodom stogodišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja. Realizovana je u saradnji sa JP Beogradska tvrđava i uz svesrdnu podršku danskih kompanija „Novo Nordisk“, „Grundfos“ i „NIRAS“. Fotografije prikazuju kako se jedan grad razvija, raste i traži rešenja za dalje širenje, a takođe i kako mistični predeli Severa funkcionišu, odnosno kako ljudi žive, na koji način se primenjuje održivi razvoj i koji su to resursi Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika. Posetioci Savskog šetališta na Beogradskoj tvrđavi moći će da uživaju u izložbi fotografija.

"Tokovi", galerija Drina 12. oktobar 2017. Tama Svetlost Tama – izložba najnovijih radova Đorđa Stanojevića Kolekcija savremene umetnosti 12. oktobar 2017. Kolekcija savremene umetnosti u Kući legata Fantastičnih 6 slikara 7. septembar 2017. „Fantastičnih 6″ – izložba šestorice slikara Solaris 29. avgust 2017. „Plivačice“ – izložba najnovijih radova Ivane Živić u galeriji Kolarac · · ·