Vasil Hadžimanov
17. okt
U VAZDUHU · nagradne igre

Kubanski flamenko sastav, Ecos Company, nastupiće kao drugi izvođač serijala Musicology Barcaffè Sessions, 17. i 18. oktobra u klubu Bitefartcafe. Kao sprecijalni gost na nekoliko numera, ovim virtuozima sa Kube će se pridružiti jedan od naših najvećih virtuoza na klaviru, Vasil Hadžimanov, pa će posetioci imati jedinstvenu priliku da čuju spoj kubanske strasti i srpskog temperamenta u muzici.
Vasil Hadžimanov je jedan od najpoznatijih džez pijanista u Evropi. On je pravi muzički dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Svirao je sa brojnim poznatim svetskim muzičarima poput Dejvida Binia, Meta Gerisona, Antonijom Sančezom, Džordžom Garconom, Dejvidom Gilmorom i mnogim drugim. Takođe, Vasil pruža podršku i nastupa sa svim mladim muzičarima sa ovih prostora koji trenutno pohađaju studije na jednom od najznačajnijih svetskih univerziteta „Berklee College of Music”, koje je i sam završio.

do
Bitefartcafe, Mitropolita Petra 8
Musicology Barcaffe Sessions
1500 RSD
Događaj na Facebooku

Njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati, pošto je malo ljudi koji vole džez a da već nisu čuli za Vasil Hadžimanov Band, ili ne poznaju njegovu muziku sa filmskog platna ili TV ekrana. Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tošić, Bisera Veletanlić, Darkwood Dub i mnogi drugi.

Vasil je prošlog vikenda nastupao na otvaranju Soul Society kluba, u zgradi Bitef teatra, gde će publika sigurno imati prilike da ga sluša i u toku zimske sezone. Međutim, nastup sa ovom kubanskom trupom će svakako biti sasvim drugačiji s obzirom na to da je u pitanju muzičko-plesni spetakl, ali sigurno smo da će Vasil uspeti da u ovih nekoliko numera ostavi svoj pečat.

Karte za Vasilov i Ecos Company šou možete pronaći na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets-a, kao i online, a tri pratioca koja se jave na naš FB profil moći će da osvoje po dve karte za jedan od nastupa 17. ili  18. oktobra u klubu Bitef Art Cafe.


Poster ulaznice 50x70 8. jun 2018. Budite brzi i osvojite ulaznice za Dance Park Festival · · · · ·